"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2527 %0.1
37,1214 %0.27
2.302.992 %-1.555
3.016,34 0,80
Ara
İşçi Haber İzmir Foça’da plaj işgali protestosu: Kıyılar ücretsiz kullanılmalı

Foça’da plaj işgali protestosu: Kıyılar ücretsiz kullanılmalı

İzmir’in Foça ilçesinde, Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu üyeleri, hukuksuz şekilde işgal edildiğini öne sürdükleri plajlarda büyük bir eylem gerçekleştirdi.

‘Kıyılar Halkındır’ sloganıyla düzenlenen eylem, Foça 1’inci Mersinaki bölgesinde ve Yenifoça Mahallesi’nde aynı anda yapıldı. Katılımcılar, dövizler taşıyıp sloganlar atarak tepki gösterdiler.

Eyleme katılanlar, çevredeki evlerin sakinlerini ve ilçe dışından gelen ziyaretçileri de davet ederek, giriş ücreti ödemeden denize girmenin önemini vurguladılar. Grubun üyeleri, havlularını açarak 1’inci Mersinaki Sahili’ndeki beach club’lar ve Yenifoça plajlarında şezlong ve şemsiyelerin önünde suyun içinde yürüyerek protesto ettiler. Plajda güneşlenenler ve denize girenler de eyleme alkışlarla destek verdiler.

Eylem sırasında, 1’inci Mersinaki’deki plaj iskelelerinde bir basın açıklaması yapıldı. Foça Tarih ve Doğa Talanına Hayır Platformu Sözcüsü Ramis Sağlam, kıyı ve plajların sadece belirli kişilere değil, Anayasa ve ilgili yasa gereği herkesin ücretsiz kullanma hakkı olduğunu belirtti. Sağlam, yetkililere seslenerek, kıyıların halkın kullanımına açılmasını ve kıyılardaki işgallerin derhal sonlandırılmasını talep etti. "Kıyılar özel mülk değil, herkesin yaşam alanıdır," diyen Sağlam, "Şezlong başına 500 lira ödemek zorunda kalan vatandaşları duyun artık. Talebimiz, kıyıların tüm yurttaşlara ücretsiz kullanımının sağlanmasıdır" şeklinde konuştu.

Eylem sırasında polis ve jandarma ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Olayların büyümeden sona erdiği eylem ve basın açıklamalarının ardından, katılımcılar havlularını sererek denize girdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *