Çalışmaların 15 ay içinde tamamlanması hedefleniyor olsa da yetkililer, projeyi daha kısa sürede bitirmek için yoğun çaba harcıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Kapalı Çarşı’nın şehrin sembolik yapılarından biri olduğunu belirterek sürecin önemine dikkat çekti:
"Anadolu’nun en büyük ticaret merkezlerinden biri olan Kapalı Çarşı, 6 asırlık geçmişiyle şehrimizin kimliğini yansıtan bir yapı. Burada 140 iş yerini aslına sadık kalarak yeniden inşa ediyor ya da restore ediyoruz. Yaklaşık 600 milyon lira değerinde bir yatırım bu. 15 aylık bir takvimimiz var ancak daha kısa sürede tamamlamak için tüm ekiplerimizle çalışıyoruz. Şehrimizi tarihi ve kültürüyle ayağa kaldırmak için canla başla çalışıyoruz."
Kapsamlı Restorasyon Seferberliği
Depremden etkilenen diğer tarihi yapılarla ilgili bilgi veren Görgel, Kahramanmaraş genelinde geniş çaplı bir restorasyon seferberliği başlattıklarını ifade etti. Bu kapsamda yürütülen çalışmalarda, Saraçhane Camisi, Ulu Camii, Demirciler Çarşısı, Arslanbey Konağı, Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi, ve Kahramanmaraş Kalesi yenileniyor.
Tarihi Doku Korunacak
Başkan Görgel, projelerin tamamlanmasıyla Kahramanmaraş’ın tarihi dokusunun korunarak eski ihtişamına kavuşacağını dile getirdi. Şehrin tarihi yapılarıyla yeniden canlanması için iş birliği içinde çalıştıklarını belirten Görgel, hedeflerinin deprem yaralarını sararken tarihi mirası geleceğe taşımak olduğunu vurguladı.