Kamu aşçıları, ''İşçi aşçı ve yhs aşçı arasındaki ücret adaletsizliğine ne zaman dur denilecek?'' ''Aşçılık tüm dünyada itibar sahibi iken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışılan aşçılar maalesef vasıfsız, sıradan, herkesin yapacağı bir iş olarak görülmekte.'' diyerek uzun süredir haklarını aramaya devam ediyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan aşçılar aldıkları eğitim, bilgi ve tecrübeler dikkate alınmadan vasıfsız eleman olarak değerlendirilmelerine karşı çıkıyor.

Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır

1965 yılında yapılan devlet memurları kanununun 3 maddesinde sınıflandırmanın meslek ve niteliklere göre yapılacağı açık bir şekilde ortaya konulmuş, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğrenim Kurumunun teknik bir meslek olduğu kabul görmüşken haklarına kavuşamamış olmalarına tepki gösteriyorlar. 

Kamu Aşçıları Platformu, sosyal medya paylaşımında, ''Talebimizi bir kez daha yeniliyoruz. Kamu kurumlarında çalışan #Memuraşçı ve #işçiaşçı arasındaki ücret adaletsizliğine dur.Deyin mesleğimizin hakkı olan Teknik Hizmetler sınıfında yer almak istiyoruz.'' ifadelerini kullanarak talepleri doğrultusunda yetkililere bir kez daha seslendi.