Yargıtay Başkanlığı seçiminde 36. turda da sonuç çıkmadı Yargıtay Başkanlığı seçiminde 36. turda da sonuç çıkmadı

Özlük haklarının iyileştirilmesi ve ek zam gibi talepleri bulunan kamu mühendisleri sık sık sosyal medyada da etkinlikler düzenleyerek yetkililere sesleniyor. Kamu Mühendisleri Platformu altında bir araya gelen binlerce mühendis çalışma şartlarından memnun değilken özlük haklarında iyileştirilme yapılmasını ve mühendislerin de hak ettiği değeri almasını istiyor.

Kamu Mühendisleri Platformu, kamuda çalışan mühendislerin özlük haklarının iyileştirilmesi için Ankara Ulus Meydanı'nda 15.04.2023 tarihinde 13:30'da basın açıklamasında bulunacak. Binlerce mühendisin katılacı etkinlik şimdiden büyük dikkat çekerken basın açıklaması sonrasında yetkililerin dikkate alıp almayacağı da merak konusu oldu.

KAMU MÜHENDİSLERİ NE İSTİYOR?

Kamu Mühendisleri Platformu altında bir araya gelen kamu mühendisleri talep ettiklerini şu şekilde sıralıyor:

1- Kamuda çalışan tüm mühendisler için “Teknik Sorumluluk Tazminatı” adı altında diğer meslek gruplarına
yapıldığı gibi yeni bir ödeme kaleminin oluşturulması;
2- Kamu Mühendisi gelirinin; yakın zamana kadar benzer gelire sahip olan ve kamuda mühendise denk kabul edilen hakim-savcı, doktor gibi mesleklerin gelir seviyesine çıkarılması,
3- “Mühendislik Meslek Kanunu” çıkartılarak mesleki gelişimin teşvik edilmesi, bilgi ve tecrübenin
ödüllendirilmesi,
4- Tüm kazanımların emekliliğe de yansıtılması ve emekli mühendisler içinde ilave emeklilik ödeneği gibi bir düzenlemenin (en az 30.000 gösterge) yapılması gerekmektedir.