Kamu mühendisleri ve teknik hizmet sınıfı personeli, mesleki haklarını korumak ve özlük haklarında iyileştirme sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

Ankara Valiliği'ne yapılan resmi başvuruyla, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kolunda Mühendis Tek-Sen Sağlık sendikasının kurulması için adım atıldı.

Mühendis Tek-Sen Sağlık'ın Kurucu Başkanı Mehmet Emin Güler, sendikanın kuruluş amacını açıklarken, mevcut sendikalarda mühendisler ve teknik hizmet sınıfı çalışanlarının yeterince temsil edilmediğine dikkat çekti. Güler, sendikanın mühendisler ve teknik hizmet çalışanları tarafından kurulduğunu ve mesleki itibarın yeniden tesis edilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi için mücadele edileceğini vurguladı.

Sendika kurma sürecinin yalnızca Sağlık ve Sosyal Hizmetler kolu için değil, diğer hizmet kollarında da benzer sendikaların kurulması yönünde ilerleyeceği belirtilirken, tüm mühendis ve teknik hizmet sınıfı çalışanlarının, farklı sektörlerde görev yapanlar da dâhil olmak üzere, tek bir çatı altında sendikal mücadele etmeye çağrıldığı vurgulandı.

Güler, yeni kurulan sendikanın, mühendislik mesleğinin gerektirdiği özellikleri ve kamu hizmetlerindeki önemli rolü göz önünde bulundurarak, çalışanların haklarını korumak ve geliştirmek adına güçlü bir dayanışma içerisinde olacaklarını ifade etti.

Bu girişim, mühendisler ve teknik hizmet sınıfı çalışanlarının, mesleki haklarının korunması ve toplumsal itibarlarının yeniden sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.