Milyonlarca sürücüyü ve sürücü adayını etkileyecek karar çıktı. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan bir değişiklikle, uyku apnesi sendromu olan kişiler artık ehliyet sahibi olamayacak. Getirilen yeni düzenleme, sürücülerin ve diğer yolcuların güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldı.

Nüfus Müdürlüklerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi zorunluluğuyla ilgili süre uzatılmıştı. Yeni karar değişim yapacak kişileride kapsıyor.

Ankara’da kaza geçirmişti: Sudan Cumhurbaşkanı’nın oğlu hayatını kaybetti Ankara’da kaza geçirmişti: Sudan Cumhurbaşkanı’nın oğlu hayatını kaybetti

SAĞLIK RAPORU ALINACAK

Söz konusu haber Ekonomim'de yer aldı. Habere göre, yapılan yeni düzenlemelerle, ehliyet yenileme sürecinde sağlık raporu alınması gerekiyor ve bu raporlar uyku apnesi sendromunu da kapsıyor.

Yapılan yeni düzenlemeyle, uyku apnesi sendromu olan kişilerin öncelikle tedavi olmaları şartı aranıyor.
Uyku apnesi, uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğinden, sürücülerin ve diğer yolcuların güvenliği için tedavi edilmesi büyük önem gösteriyor.

UYKU APNESİ NEDİR?

Uyku apnesi, bir kişinin uyku sırasında solunumunun geçici olarak durması veya azalması durumunu temsil eder.

Bu durum, genellikle üst solunum yolunun tıkanması veya beyin tarafından solunum kaslarının uyku sırasında uygun şekilde kontrol edilememesi sebebiyle meydana gelir.

Editör: Öznur Kaya