Özel’den yerel seçim vurgusu: Bu başarıyı genel seçimlere taşıyacağız Özel’den yerel seçim vurgusu: Bu başarıyı genel seçimlere taşıyacağız

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde Millet İttifakı'nı oluşturan DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti milletvekilleri CHP listelerinden aday oldu, İYİ Parti kendi listesini çıkardı.

İYİ Parti ile CHP, 16 ilde 'fermuar liste' yöntemi uyguladı. İYİ Parti’den 17 isim CHP listelerinden aday oldu. Bu isimlerden sadece Ahmet Ersagun Yücel, CHP listesinden Meclis'e giren İYİ Partili oldu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN PARTİ LİDERLERİNE TELEFON

Gelecek Partisi’nden 19, DEVA Partisi’nden 24, Saadet Partisi’nden 24, Demokrat Parti’den 8 aday CHP listelerinden seçime girdi. DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi 10, Saadet Partisi 10 ve Demokrat Parti 3 milletvekilliği kazandı.

T24’ten Murat Sabuncu’nun haberine göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’in açılışına az bir süre kala DEVA, Gelecek, Saadet, Demokrat Parti liderlerini arayarak, "Listelerimizden Meclis’e giren misafirlerimiz partilerine dönebilirler, teşekkür ederiz" dedi.

Toplamı 39’u bulan 'misafirler' çıktığında CHP’nin milletvekili sayısı 130’a inecek.