84 Yaşındaki Korhan Berzeg, tatil için geldiği yazlık evinden, 'Tina' isimli köpeğiyle ayrıldıktan sonra haber alınamadı. Daha sonrasında başlatılan arama çalışmaları kapsamında Berzeg'in, evinin 3,5 kilometre uzağındaki dere kenarında 312 gün sonra kimlik, ehliyet, banka, kredi kartları ve kıyafet parçaları ile kendisine ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulundu. 

Son gelişme ise bölgede 4 gündür yapılan arama çalışmalarında dün 1 kemik parçasının daha bulunması oldu. Çalışmalar kapsamında 30 kilometrekarelik alan, 3 kadavra arama köpeği ile taranıyor. Ayrıca 61 jandarma personeli, tırmıklarla da çalıların arasında arama yapıyor.

Bakan Bayraktar'dan müjde: ABD ile uzun dönemli doğal gaz anlaşması imzalandı Bakan Bayraktar'dan müjde: ABD ile uzun dönemli doğal gaz anlaşması imzalandı

ADLİ TIPA GÖNDERİLDİ

Dün bulunan ve üzerinde doku olmayan, kalça ve göğüs kafesine ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildi. Burada incelemeler kapsamında kemik parçaları ile Korhan Berzeg’in kızı Nisa Berzeg’den alınan kan örneği karşılaştırılacak.

DÖNÜŞÜMLÜ OLARAK GÖREV ALINIYOR

Öğrenilenlere göre, arama çalışmalarının 3’üncü gününde, 1 kemik parçası daha bulundu. Ayrıca, 23 Nisan’da Berzeg’e ait malzemeler ve kıyafet parçaları ile ona ait olduğu düşünülen kemik parçalarının bulunduğu dere kenarının çevresindeki 300 metrelik alanda kadavra arama köpekleri ile çalışmalarını yoğunlaştıran ekiplerin, tırmıklarla baktıkları çalıların arasında bulduğu, 10 santimetre uzunluğundaki kemik parçasının da İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği öğrenilen bilgiler arasında yer aldı.

Bu kapsamda Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 4’üncü günde 3’ü köpekli unsur, 61 personelle devam ediyor.

Ayrıca, ilk gün Bursa İl Jandarma Komutanlığı’ndan bölgeye gönderilen 1 kadavra arama köpeğine destek olarak, dün İstanbul ve İzmir’den de bölgeye kadavra köpekleri gönderildi.

Köpekler, iyi koku almaları için 20 dakika iz sürüp, 40 dakika dinleniyor ve dönüşümlü olarak arazide görev yapıyor. 

Editör: Öznur Kaya