"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2357 %0.05
37,0513 %0.07
2.315.012 %0.738
3.019,86 0,92
Ara
İşçi Haber Kültür Sanat 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'nin kapanış ve ödül töreninde, sinema dünyasının önde gelen isimleri ödüllerini aldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Antalya Film Festivali'nin kapanış ve ödül töreni, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Gece, sunuculuğunu Şebnem Dönmez'in üstlendiği ve müzisyen Taner Ölmez'in konseriyle başladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaptığı konuşmada sinemanın toplumsal değişim üzerindeki etkisine vurgu yaptı ve festivalin Antalya'nın en önemli marka değerlerinden biri olduğunu belirtti. Ayrıca, sinema eser sahiplerine telif haklarını ödeyeceklerini duyurarak, bu yıl olduğu gibi gelecek yıl da 62. Altın Portakal Film Festivali'ni düzenleyeceklerini ifade etti.

61 Antalya Altin Portakal Film Festivalinde Oduller Sahiplerini Buldu

ÖDÜL KAZANANLAR

  • Cahide Sonku Ödülü: Yağmur Ergül (Gülizar)
  • En İyi Senaryo Ödülü: Ümit Ünal (Evcilik)
  • En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Binnur Kaya (Ayşe) ve Nur Sürer (Mukadderat)
  • En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Nejat İşler (Evcilik)
  • En İyi Film Ödülü: Mukadderat (Nadim Güç)

Törende, ayrıca uluslararası kategorilerde de ödüller verildi. "Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması"nda Jüri Özel Ödülü "The Witness" filmine giderken, "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü Victoria Carmen Sonne, "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü ise Franklin Aro Huasco kazandı.

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

Festivaldeki ödül töreni, katılımcıların ödüllerini almasının ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi. Bu yılki etkinlik, sinema dünyasında önemli bir buluşma noktası oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *