"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5466 %0.13
36,1780 %-0.16
3.392.486 %3.352
2.966,08 0,14
Ara
İşçi Haber Kültür Sanat Bursa ipeği Macaristan'daki festivalde vitrine çıktı

Bursa ipeği Macaristan'daki festivalde vitrine çıktı

Array

BURSA (AA) - Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa'nın ipek dokumacılığı, Macaristan'da düzenlenen 18. Karpat Havzası Halk Tekstil Festivali'nde tanıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 2022 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Bursa'nın uluslararası arenada ön plana çıkarılması çalışmaları devam ediyor.

Bekescsaba şehrinde düzenlenen 18. Karpat Havzası Halk Tekstil Festivali'ne, Macaristan'ın farklı bölgelerinden el sanatları ustaları ve bilim insanlarının yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye'den akademisyenler ile sanatçılar katıldı.

Ferenc Gal Üniversitesinde gerçekleştirilen etkinlikte, Bursa ipeğinden elde edilen çeşitli ürünler, ipek dokuma örnekleri, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Festivalde ayrıca "çarpana" dokuma uygulamaları da tanıtıldı.

Festivalin açılışında konuşan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, geleneksel sanatların korunmasının önemine dikkati çekti.

Etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaseinov, "Geleneksel sanatlarımızı gün yüzüne çıkararak, gelecek nesillere aktarmak çok önemli. Festivalde, Türk dünyasından sanatçı ve bilim insanlarına da yer verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda festivale Türk dünyasından daha çok sanatçının katılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Atölye çalışmaları, sergiler ve ülke sunumlarının yapıldığı festivalde, ayrıca Bursa için özel oturum gerçekleştirildi. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Öğretim Görevlisi Sevgi Yüksel Uzunöz, "İpek Yolu ve Bursa İpekçiliği" konulu sunum yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *