"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2948 %0.1
36,9901 %-0.05
2.259.480 %-1.917
2.998,46 -0,97
Ara
İşçi Haber Kültür Sanat Fazıl Say İsviçre'de: "Mozart ve Mevlana" yı dinleyiciyle buluşturacak

Fazıl Say İsviçre'de: "Mozart ve Mevlana" yı dinleyiciyle buluşturacak

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, iki bölümden oluşan yeni bestesi "Mozart ve Mevlana"nın dünya prömiyerini 6 Kasım'da İsviçre'nin Luzern kentinde gerçekleştirecek.

Geçtiğimiz aylarda "Morning and Evening" adlı albümünü besteleyen Say, daha önce duyurduğu ancak detaylarını paylaşmadığı "Mozart ve Mevlana" adlı yeni eseri hakkında bilgiler verdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, prömiyerin 6 Kasım’da İsviçre'de yapılacağını belirten Say, eser hakkında şunları söyledi:

“‘Mozart ve Mevlana’ dünya prömiyeri, 6-7 Kasım KKL Luzern’de. Bu eser, Doğu'nun büyük düşünürü Mevlana’nın şiirleri ile Batı'nın dahi bestecisi Mozart’ın müziğinden esinlenmelerin buluştuğu, sembolik bir çağrısı olan 24 dakikalık iki bölümlü bir kompozisyondur."

"DERİN FELSEFELER ARAYAN, GELECEĞİ AYDINLIK BİR DÜNYA"

Say, 24 dakikalık eseri "Mozart ve Mevlana"nın "Yine Gel" ve "Öğüt" bölümlerinden oluştuğunu ve "Derin felsefeler arayan, geleceği aydınlık bir dünya" olarak tanımladığını ifade etti.

Son olarak, Fazıl Say, "Çok gurur duyduğum bir kadro ile ilk seslendirilişi ve konser kaydı yapılacak. Kasım’da Luzern’deyiz. Buluşmak üzere" diyerek heyecanını paylaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *