"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber Kültür Sanat Güvenpark yenileniyor: 29 Ekim’de açılıyor!

Güvenpark yenileniyor: 29 Ekim’de açılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin ilk parkı Güvenpark’ın yenileme çalışmalarını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tamamlayarak açacağını duyurdu. Açılış, kentin kültürel değerlerini vurgulayan etkinliklerle kutlanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, Cumhuriyet tarihinin Ankara'daki ilk parkı olan Güvenpark'ın yenileme çalışmalarının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda tamamlanarak açılacağını duyurdu.

ÇALIŞTAY VE BASIN TOPLANTISI

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, ABB, Altındağ Belediyesi ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) işbirliğiyle, 15 Ekim'de Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Ankara Tarihi ve Kültürel Değerleri Anlama Çalıştayı" düzenlenecek. Bu etkinlik çerçevesinde Gazi Park Atatürk Orman Çiftliği'nde bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER VE HEDEFLER

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, 2013'te kurulan dernekleri altında 500 gazeteci ile 50 ilin kültürel zenginliklerini yerinde incelemek üzere çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

ULUS TARİHİ KENT MERKEZİ VE PROJELER

Toplantıda konuşan ABB Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, kentin simgeleri arasında yer alan Ulus Tarihi Kent Merkezi Kentsel Sit Alanı sınırlarında gerçekleştirilen Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi ile ilgili çalışmalara dair bilgi verdi. Ödemiş, "Ankara'nın tarihi ve kültürel değerlerini ele alacağımız bu çalıştayda, onaylanmış yaklaşık 700 arkeolojik alan ve 2,500'den fazla tescilli yapının varlığından söz edeceğiz. Bunların çoğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu tarafından belirlenmiştir. UNESCO listesinde 5 alanımız mevcut. Ayrıca, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ile birlikte hazırladığımız dosyayla bir alanın daha UNESCO listesine eklenmesini önerdik. Atatürk Bulvarı’nı Ulus Meydanı’ndan Çankaya Köşkü’ne bağlıyoruz. Bu projenin adı 'Bir bulvar üzerinden Cumhuriyet felsefesi' olacak. Cumhuriyet’in temel felsefesini bir bulvar üzerinden yorumlayabileceksiniz." dedi.

GÜVENPARK İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Ödemiş, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, Güvenpark'taki restorasyon çalışmalarının ne zaman tamamlanacağına dair bir soruya, "Güvenpark’ın kesin açılışı 29 Ekim’de yapılacak. Şu anda parkın bitmiş halini görebilirsiniz." şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *