"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2549 %0.1
37,1235 %0.27
2.302.683 %-1.64
3.016,66 0,81
Ara
İşçi Haber Kültür Sanat Havva Yorgancı'nın kaleminden... Ellen Marie Wiseman: Erik Ağacı

Havva Yorgancı'nın kaleminden... Ellen Marie Wiseman: Erik Ağacı

Ömrüm boyunca kalbimin bir parçası sökülmüş gibi mi hissedeceğim?

Erik Ağacı

Ellen Marie Wiseman

Arkadya Yayınları syf: 512. Basım Tarihi: 2016.

Ellen Marie Wiseman, New York, ABD'de dünyaya gelmiştir. Kendisindeki okuma yazma aşkını daha ilkokuldayken keşfetmiştir.

Ellen Marie Wiseman'ın Türkçe'ye çevrilen Ardımda Kalanlar, Erik Ağacı ve Kara Nehir adında üç kitabı bulunmaktadır. Yazarın henüz Türkçe'ye çevrilmemiş bir kitabı daha bulunmaktadır.

1930 yıllarında yaşanan ve 6 yıl süren bir soykırım savaş hikâyesi. Yazarın dediğine göre kitapta yalnızca aşk konusu kurgu, geri kalan tüm yaşananlar gerçek. Başkahramanımız Alman vatandaşı olan Christine ve ailesi, zengin Yahudili Bauerman ailesi için çalışıyorlardır. Baurmanların oğlu İsaac ile Christine birbirlerine âşık olmalarına rağmen sınıf farkı da aralarına engeldir. Fakat nereden bilebilirlerdi ki, kapılarına dayanan savaş yüzünden sınıf farkının yerle bir olacağını. Diktatör Hitler, dünyayı yönetmek için planlar kurarken, işe Almanya’da yaşayan Yahudilerin haklarını alıkoyarak başladı. Yahudilerin ellerinde ne varsa alarak, onları beş parasız ve aç bıraktı. Onlara yardım eden tek bir Alman vatandaşı dahi vatan haini ilan edilip öldürülmeye başlandı. Bu yüzden ayrı düşen Christine ve İsaac birbirlerine bir söz verir. Ne olursa olsun hayatta kalacaklar ve savaş bittiğinde sonsuza dek birlikte olacaklardır. Yıllar; açlık, sefalet ve işkenceyle geçerken verilen bu sözlerin anlamsızlığı ile yüzleşeceklerdir. Bir zaman sonra bir sebeple ikisi de kendilerini Dachau toplama kampında tutsak olarak bulurlar. Hayatta kalma mücadeleleri, gördükleri ve sınandıkları şeyler, benliklerinin bir parçasını götürüyor ve yıllar süren bir savaş sonrası kim ne kadar sağ kalıyor? Okuyup öğreniyoruz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *