"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,3460 %-0.05
36,3797 %0.11
3.073.385 %-3.598
2.841,76 -0,06
Ara
İşçi Haber Kültür Sanat Karabağ'daki Türklerin öyküsü Türkiye'ye taşındı!

Karabağ'daki Türklerin öyküsü Türkiye'ye taşındı!

Karabağ'daki Türkleri konu alan "Burası Benim Evim" adlı kısa film, 10. Uluslararası Ege Art Kısa Film Festivali Azerbaycan Seçkisi'nde yer aldı.

Yönetmenliğini Nicat Celilov, başrolünü Ceyhun Karabağlı'nın üstlendiği film, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda izleyicisiyle buluştu.

Filmin tanıtımı için Türkiye'ye gelen heyette yer alan Azerbaycan Sığınmacılar ve Mülteciler Bakan Müşaviri Nesimi Nerimanov, AA muhabirine, tüm dünyaya hakikati göstermek için yola çıktıklarını söyledi.

Göçmenlerin, sığınmacıların sesini sanat ile dünyaya duyurmak istediklerini aktaran Nerimanov, "Filmimiz, 2. Dünya Savaşı sırasında Karabağ'dan çıkan birinin ve onun torununun öyküsünü anlatıyor. O yıllarda Karabağ'dan çıkan Cavanşir Karabağlı, savaştan sonra Azerbaycan'a dönmüyor. Türkiye, Mısır ve İtalya duraklarından sonra ABD'ye gidiyor. Filmin başrolünü de Cavanşir Karabağlı'nın torunu Ceyhun Karabağlı üstleniyor. Dedesinin doğduğu evi görmek için ilk kez Karabağ'a geliyor. Ata topraklarına ilk kez ayak bastığı anlar da bu filmde yer alıyor." dedi.

Nerimanov, Azerbaycan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olan Türkiye'de "Burası Benim Evim" adlı filmi sunmanın da gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Savaşın insanlara, şehirlere ve doğaya büyük zarar verdiğini anlatan Nerimanov, "Bizi savaşlarla yıldırmaya, hayallerimizi kırmaya çalıştılar ama başaramadılar. Çünkü biz bir bayrak olduk inmedik, güneş olduk sönmedik, şehit olduk ölmedik. Çünkü Karabağ'dır adımız, Azerbaycan soyadımız." diye konuştu.

Nerimanov, Karabağ mültecilerinin emeğiyle ortaya çıkan eserin, Türkiye'den sonra tüm dünyada gösterileceğini de sözlerine ekledi.

"Burası Benim Evim" adlı kısa filmde ABD'de İngilizce öğretmenliği yapan Ceyhun Karabağlı'nın dedesinin doğduğu Cebrayıl kentine bağlı Süleymanlı köyüne gidişi, boşaltılmış köyde yıkık haldeki dede evine ulaşması anlatılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *