"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2394 %0.06
37,0612 %0.1
2.294.830 %-1.695
3.013,58 0,71
Ara
İşçi Haber Kültür Sanat "Karabük'te 'Hacer' Filmi: Oyuncular çekim anlarını paylaştı

"Karabük'te 'Hacer' Filmi: Oyuncular çekim anlarını paylaştı

Karabük’te çekimleri gerçekleştirilen "Hacer" filmi, Hacer’in 3 yaşındaki oğlu ile yaşadığı olayları etkileyici bir şekilde anlatırken, oyuncular set deneyimlerini ve doğanın sunduğu zorlukları keyifle paylaştı.

Karabük Merkez ile Yenice’nin Gökbel ve Çukurca köylerinde gerçekleştirilen "Hacer" filminin ekibi, doğanın kucakladığı set ortamında hem zorlu hem de keyifli anlar yaşadı. Film, Hacer’in 3 yaşındaki oğluyla yaşadığı olayları ve mülteci bir çobanla köyün muhtarının karşılaşmalarını etkileyici bir şekilde sunuyor.

DOĞA, HİKAYEYE HIZLA DALMAK İÇİN İYİ BİR ALAN

Hacer karakterini canlandıran Münibe Millet, filmin Karabük’ün doğal güzellikleriyle mükemmel bir uyum sağladığını vurguladı. Yoğun bir çekim temposunda çalıştıklarını belirten Millet, "Doğada olmak insanı rahatlatıyor ve huzur veriyor. Hikayeye daha çabuk girmemizi sağlıyor," dedi. Çekim sırasında karşılaştıkları sis, yağmur ve şimşek gibi doğa olaylarını birer zorluk olarak değil, keyifli deneyimler olarak gördüklerini ifade etti.

Karabukte Hacer Filmi Oyuncular Cekim Anlarini Paylasti

UYGUR KÜLTÜRÜYLE TANIMADIM

Filmin Uygur çoban karakterini canlandıran Alperen Efe Esmer, projeyi "keyifli bir serüven" olarak tanımladı. Uygurca öğrenerek ve Uygur halk müzikleri çalışarak filme hazırlandığını belirten Esmer, karakter ilişkilerinin derinliğine dikkat çekti. "Her anında farklı sürprizlerin olduğu bir proje oldu," diyerek filme olan heyecanını dile getirdi.

FİLM HAKKINDA

Hz. Hacer’in hikayesinin modern bir yorumunu sunan "Hacer", Yeşim Tonbaz’ın ilk uzun metraj filmi. Münibe Millet, Alperen Efe Esmer, Muttalip Müjdeci gibi isimlerin yer aldığı filmde, görüntü yönetmenliğini Kürşat Üresin üstleniyor. Hacer’in, babasını hiç tanımadan büyüyüp köyüne gitmesi ve orada kendi geçmişiyle yüzleşmesi üzerine kurulu olan film, Karabük Belediyesi’nin desteğiyle çekildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *