"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2640 %-0.03
37,0828 %0.06
2.315.429 %-0.49
3.028,02 0,00
Ara
İşçi Haber Kültür Sanat Montenegro'nun gözde şehri Budva: Old Town'da gezilecek yerler!

Montenegro'nun gözde şehri Budva: Old Town'da gezilecek yerler!

Balkanların gözde ülkesi Montenegro'da gezilecek yerleri sizler için hazırladık. İşte Podgorica'dan Budva'ya kadar Montenegro'nun tüm güzellikleri...

Balkanların ve Avrupa'nın yıldızı parlayan ülkelerinden olan Montenegro, Türkçede bilinen ismi ile Karadağ, 2006 yılında bağımsızlığını ilan ederek bir dönüm noktasına girdi. Dağları, gölleri, tertemiz denizi ve tarihi dokusu ile adeta büyüleyici ve göz alıcı bir ülke olan Karadağ'ın başkenti ise Podgorica.

HEM KARADAĞ'IN HEM DE ALIŞVERİŞİN BAŞKENTİ PODGORİCA...

Podgorica alışveriş yapmak isteyenlerin bir uğrak noktası haline geldi. Giyimden teknolojiye, kozmetikten oyuncağa kadar birçok uygun fiyatlı ürüne ulaşabileceğiniz bir şehir olan Podgorica, turistlerin de alışveriş yapmayı sevdiği bir yer olarak biliniyor. Karadağ'a gidecek olanlar bu kente uğramadan dönmesin...

Whatsapp Image 2024 07 09 At 11.44.24

BUDVA: DENİZ, KUM, GÜNEŞ

Karadağ'ın sahil şehirlerinden olan Budva, tatilcilerin en çok tercih ettiği şehir denebilir. Karadağ'da nereye gidilir? diye düşünenlerin ilk tercihi Budva olmalı. Budva'nın tertemiz denizi ve sımsıcak kumsalında kendinizi tam da tatilde hissedeceksiniz. Güneşlenmek ve denize girmek isteyen turistlerin tercih etmesi gereken bir yer olan Budva sahilleri berrak denizi ile sizi büyüleyecek.

Whatsapp Image 2024 07 09 At 11.42.20

TARİHİ DOKUSU HAYRAN BIRAKIYOR

Budva deyince akla gelen bir diğer ünlü semt ise Old Town... Burası tarihi dokusuyla, küçük hediyelikçi dükkanlarıyla ve dar sokaklarıyla sizi kendisine hayran bırakacak. Old Town'a gelip tatmanız gereken meşhur makarnayı ise unutmayın. "La Mia Pasta" isimli makarnacıdaki çeşit çeşit makarnalar lezzetiyle sizi mest edecek. Fotoğraf çekinmek için birçok güzel tarihi yapısı ve sahili olan bu şehiri gezmeden Karadağ'dan dönmemelisiniz.

Whatsapp Image 2024 07 09 At 11.42.21

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *