"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2613 %0
36,9912 %-0.04
2.281.450 %-0.577
3.036,47 0,28
Ara
İşçi Haber Kültür Sanat Usta oyuncu Fatma Karanfil'den üzen haber

Usta oyuncu Fatma Karanfil'den üzen haber

Fatma Karanfil'in sevenlerini üzecek haber menajeri Aslı İslamoğlu'ndan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İslamoğlu, bir süredir kanserle mücadele eden usta oyuncunun hayatını kaybettiğini duyurdu.

72 yaşındaki usta oyuncu Fatma Karanfil bir üsredir kanserle mücadele ediyordu. 25 Mayıs'ta entübe edilen oyuncudan acı haber geldi.

Yeşilçam’ın usta isimlerinden Fatma Karanfil, Aşk-ı Memnu dizisinde hayat verdiği Şayeste karakteriyle hafızalara kazınmıştı.

VEFAT HABERİNİ MENAJERİ DUYURDU

Usta oyuncu Fatma Karanfil'in vefat haberini menajeri Aslı İslamoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadelerle duyurdu:

"Değerli oyuncumuz Fatma Karanfil'i kaybettikTürk sinema ve tiyatrosunun saygın isimlerinden, çok değerli oyuncumuz Fatma Karanfil'in vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.Sanat hayatı boyunca pek çok başarılı projede yer alan ve birçok ödüle layık görülen Fatma Karanfil, yalnızca oyunculuğuyla değil, aynı zamanda zarafeti, çalışkanlığı ve insanlığı ile de örnek alınan bir isimdi.Bu acı kaybın derin üzüntüsünü yaşarken, Fatma Karanfil'e Allah'tan rahmet diliyor, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Işığı hiç sönmeyecek, kalplerimizde ve sanat dünyasında daima parlayacaktır.Mekanın cennet olsun, değerli Fatma Karanfil. Tüm Sanat camiasına ve Kamuoyuna duyurulur."

KANSERİ YENMİŞTİ

Oyuncu Fatma Karanfil, 3 Şubat 1952 tarihinde Eskişehir’de dünyaya geldi. Language and Culture Center’de okuyan Karanfil, daha sonrasında katıldığı 1968 yılında Ses Dergisi yarışmasında üçüncülük kazanarak sinemaya adım attı. Usta oyuncu, 1975 yılında Ali Kocatepe ile evlenmiş ancak bu birliktelik çok uzun sürmemiş eşinden ayrılmıştır. Sonrasında Londra'ya giden Karanfil 1976-1980 yılları arasında burada tekstil eğitimi aldı.

Öte yandan, usta oyuncuya göğüs kanseri teşhisi konmuş ve hastalığı yenerek 2001 yılında işine geri dönmüştür.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *