"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Hafif yağmur
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,3551 %-0.04
36,3694 %0.07
3.102.561 %3.79
2.824,35 -0,67
Ara
İşçi Haber Kültür Sanat Zafer Sızlanarak Kazanılmaz: 'Kimi öldürüyoruz?'

Zafer Sızlanarak Kazanılmaz: 'Kimi öldürüyoruz?'

"Haluk hocanın kaleminden olsa gerek; realist tutumla, yapabileceklerin ile 'olman' gereken kimseyi sana hatırlatan, hatalarını önce "tespit" sonra "karar" sonra da "onar" aşamalarıyla, yepyeni sen’i, seninle tanıştırıyor."

HAVVA YORGANCI / 

‘En son ne zaman yeni bir şeye karar verdin?’

Haluk Tatar, Destek Yayınları, Syf: 480, Basım Tarihi: Mart 2019, Okunma Sayısı:  2.639

Yazar: Haluk Tatar, 1979 yılında dünyaya gelmiştir. İTÜ ve Yıldız yüksek lisans ve makine mühendisidir. Kendi şirketine sahip olan Haluk Tatar Türkçe dahil üç dil bilmektedir.

Kendi kişisel video kanalını hazırlayan Haluk Tatar, Video Eğitim kanalında eğitim bilgileri vermektedir. Youtube üzerinde kendi stratejisini ve üniversite derslerini hazırlamaktadır.

haluktatar

"Kimi öldürüyoruz?" Seni. Zaten son umutlanma tarihin geçmişti. Seni bugün öldürüyoruz. Üzülme, yarın sabaha hiç hatırlamayacaksın bile. Artık kişisel gelişin başlıyor. Kendine gelişin. E hadi çevir sayfayı ve otur rahatça. Hatta dilersen bir çay ya da kahve al, gel. Senin ikinci versiyonun başlıyor. Sen Versiyon 2.0..."

Kitap böyle başlıyor ve okuyucuya gerçekçi bir bakış açısı sunarak, kişinin kendini geliştirmesine, hatalarını düzeltmesine odaklıyor. Haluk hocanın kaleminden olsa gerek; realist tutumla, yapabileceklerin ile 'olman' gereken kimseyi sana hatırlatan, hatalarını önce "tespit" sonra "karar" sonra da "onar" aşamalarıyla, yepyeni sen’i, seninle tanıştırıyor.

Yazar, kendini dış dünyadan soyutlamış, benliğini, kimliğini yitirmiş insanlara, son derece yalın bir dille çıkış yolu sunmaktadır. Başlıklardan oluşan; öğütler ve de deneyimler sayesinde keyifli bir to do lıst sizi bekliyor. Bunu anlatırken de farklı örneklerden faydalanarak, anlatımını zenginleştirmektedir. Bir şeye başlamak istiyorsun ama nereden başlasam ki diyorsan imdadına yetişiyor. Okuman gereken kitapları, mutlaka izle dediği filmleri/belgeselleri, bazı Ted konuşmalarına değiniyor... Konuşulması gereken, konuşabilmen gereken her konu hakkında zihninin içeresinden ilgili pencereyi açıyor ve hava girmesini sağlıyor. Her insan yaşamı boyunca, içinden çıkamayacağını düşündüğü büyük sorunlarla karşılaşır. Kimi ailesiyle, kimi çevresiyle, kimi de kendisiyle ancak burada anlamamız gereken, hiçbir mutluluğun olmadığı gibi, hiçbir üzüntünün de bir ömür boyu sürmeyeceğidir. Yazar bu kitapta, sıkıntılarımızla mücadele ederken, 'bize' yardım edebilecek tek kişinin yine 'biz' olduğunu anlatıyor. Bunun yolunun da kendimize güvenmekten geçtiğini ve dik durursak, kendimize inanırsak sancılı süreçlerin üstesinden kolaylıkla gelebileceğimizi belirtiyor. Bize bir yol haritası çiziyor, bunu yaşamın anayasası olarak adlandırıyor ve diyor ki; eğer dibi gördüysek anlamalıyız ki, sıçramaktan başka çıkış yolumuz kalmamıştır. Kitapta çok defa vurgulanan kelime 'sen' kelimesidir. Düştüysen kalkacak olan sensin. Ağlıyorsan gözyaşlarını silecek olan sensin. Sana iyi gelmeyen insanları hayatından çıkaracak olan sensin. Defalarca yenilgiye uğrasan da yeniden ve yeniden başlayacak olan sensin. Özetle hayatının merkezi 'sensin'. Sen çok özelsin ve bu dünyada senden başka bir tane daha yok. Kimse için değil, yalnız kendin için yaşa çünkü senin sadece bir tane hayatın var. Haluk Tatar, bize bizi anlatırken, karmaşık terimlerle değil, günlük hayat diliyle, net bir şekilde yaklaşıyor. Son derece akıcı ve anlaşılır bir üslup kullanması, kitabı hem kolay anlaşılır kılıyor, hem de okuyucuyu bunaltmıyor.

"Bu kitapla erken tanışmayı isterdim."

Sizde henüz tanışmadıysanız tanışın derim.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *