3. Lig'e düşen Bursaspor, 14 yıl önce bugün Süper Lig şampiyonu oldu 3. Lig'e düşen Bursaspor, 14 yıl önce bugün Süper Lig şampiyonu oldu

Süper Lig'in zirvedeki iki takımı 25. hafta itibariyle yer değiştirdi. Fenerbahçe'nin sahasında konuk ettiği Alanyaspor'a takılmasıyla birlikte, Galatasaray 2 puan öne geçti. 

KADIKÖY ARTIK DEPLASMAN OLDU

Fenerbahçe, eski Kadıköy performansını mumla arıyor. Sarı lacivertli ekip, bu sezon sahasındaki 13 maçta 9 puan kaybı yaşadı. Deplasmanda ise 11 maçta sadece 2 puan kaybetti. 

Fenerbahçe taraftarı ve camiası bu durumun şampiyonluğa mani olacağını düşünüyor. Fenerbahçe, geçen sezon da yine benzer bir senaryo yaşadı. Sarı lacivertli ekip geçen sezon da sahasında 13 puan kaybetmişti.

GALATASARAY TARAFTARIYLA DAHA GÜÇLÜ

Suyun karşı tarafında ise durum bu konuda farklı. Sarı kırmızılı ekip, seyircisinin önünde 13 maça çıktı; hepsini kazandı. Geçen sezon ise 18 iç saha maçında Galatasaray, 7 puan kaybetmişti.

BU HAFTA İKİSİ DE DEPLASMANDA

26. haftada Galatasaray, Ankaragücü'ne konuk olacak. Sarı kırmızılı ekibin ise deplasman performansı Fenerbahçe kadar iyi değil. Okan Buruk'un talebeleri 12 maçta 9 puan kaybı yaşadı.

Fenerbahçe de bu hafta Rizespor'un konuğu olacak. Sarı lacivertli ekip Galatasaray'dan daha önce oynayacak. Deplasmanda sadece 2 puan kaybeden Fenerbahçe, bu maçı da kazanıp rakibinin ertesi gün Ankara'da puan kaybını bekleyecek.

Editör: Ali Çetin