"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2460 %0.06
37,0478 %0.05
2.295.770 %-0.627
3.021,99 0,99
Ara
İşçi Haber Magazin Aleyna Tilki davasında flaş gelişme: Mahkemeye zorla götürülecek!

Aleyna Tilki davasında flaş gelişme: Mahkemeye zorla götürülecek!

Popüler şarkıcı Aleyna Tilki’nin kimlik ve özel bilgilerinin ele geçirilip şantaj yapılması iddiasıyla yargılanan sanık İbrahim Y.'nin davasında flaş bir gelişme yaşandı.

İddialara göre, sanık İbrahim Y., yalnızca adli makamların erişebileceği kişisel verileri ele geçirerek Aleyna Tilki’nin kimlik bilgileri, ev adresi ve nüfus kayıtlarına ulaştı. Ardından, bu bilgileri sosyal medya üzerinden yayacağını belirterek, şarkıcının babası ve asistanına şantaj yapmaya çalıştığı öne sürüldü. Şikayet üzerine, İbrahim Y. hakkında "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlamasıyla 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sabah'tan Oğuzhan Uysal'ın haberine göre, Anadolu 73. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Aleyna Tilki katılmazken, sanık İ.Y.'nin avukatı şarkıcı ve babası için bir önceki duruşmada da tanık olarak bulunmadıklarını belirterek zorla getirilme talebinde bulundu. Mahkeme ise Aleyna Tilki’nin duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

"AMACIM YARDIMCI OLMAKTI"

Sanık İbrahim Y., soruşturma sırasında verdiği ilk ifadede, sosyal medya hesabının çalındığını iddia etmişti. Ancak mahkemede farklı bir savunma yapan İbrahim Y., Tilki’nin bilgilerinin çalındığını öğrendiğini ve bu durumu hem Aleyna Tilki’ye hem de babasına ve asistanına ilettiğini belirtti. "Amacım yardımcı olmaktı" diyen sanık, önceki ifadesindeki çelişkilere rağmen son beyanının doğru olduğunu savundu.

Mahkeme, bir sonraki duruşmada Aleyna Tilki’nin zorla hazır edilmesine, babası ve asistanının ise tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *