"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2394 %0.06
37,0612 %0.1
2.294.830 %-1.695
3.013,58 0,71
Ara
İşçi Haber Magazin Dilan Polat'ın tahliyesi istendi: Hakimlik ne karar verdi?

Dilan Polat'ın tahliyesi istendi: Hakimlik ne karar verdi?

Dilan ve Engin Polat çiftinin kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklanan Sıla Doğu ve Can Doğu'nun da aralarında bulunduğu 11 şüpheli tahliye edilmişti. Yaşananlar sonrası savcılık, Dilan Polat'ın da tahliye edilmesi yönünde talepte bulundu. Bakın, Sulh Ceza Hakimliği ne karar verdi...

Geçtiğimiz günlerde, kara para aklama, suç örgütü kurma ve vergi kaçırma gibi suçlardan tutuklanan Dilan Polat'ın ablası Sıla Doğu hakkında tahliye kararı verilmişti. Karar sonrası savcılık, Dilan Polat'ın da tahliyesine yönelik talepte bulundu. Ancak, Sulh Ceza Hakimliği gerekli raporların hazırlanmadığını belirterek bu isteği reddetti.

11 KİŞİNİN TUTUKSUZ YARGILANMASINA HÜKMEDİLDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat ve Dilan Polat haklarında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Vergi kanununa muhalefet" suçlarından soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonrası Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüpheliler 5 Kasım 2023 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Geçtiğimiz günlerde 4. Sulh Ceza Mahkemesinde aylık tutukluluk incelemesi gerçekleştirildi. Bu kapsamda hakimlik, Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Ahmet Gün ve Alper Kürşat Polat'ın tutukluluğuna devam kararı verirken Sıla Doğu ve Can Doğu'nun da aralarında bulunduğu 11 tutuklunun ise tutuksuz yargılanması yönünde hüküm verdi.

DİLAN POLAT'IN TAHLİYESİ İSTENDİ

Diğer yandan, tutukluluk incelemesi için görüşü sorulan soruşturma savcısının talebi de dikkatlerden kaçmadı.

Dilan Polat'ın da tahliye edilmesi yönünde talepte bulunan savcılığa karşın Sulh Ceza Hakimliği, beklenen raporların henüz hazırlanmadığını belirterek savcının tahliye isteğine red yanıtını verdi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *