"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2389 %0.06
37,0495 %0.07
2.310.301 %0.134
3.017,06 0,83
Ara
İşçi Haber Magazin Dilan ve Engin Polat'ın avukatı canlı yayında gerçekleri açıkladı!

Dilan ve Engin Polat'ın avukatı canlı yayında gerçekleri açıkladı!

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı iddiasıyla gündeme gelen Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın mali işler avukatı Ahmet Gün katıldığı canlı yayında gerçekleri açıkladı.

Sosyal medyada lüks hayatını sergileyen ve kara para aklama suçlamasıyla gündeme gelen Dilan Polat, kendisine yönelik iddialara tepki göstermişti. “Bu ülkede devlet var, devletten büyük değilsiniz siz” diyen Polat, hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Polat’ın eşi Engin Polat ile birlikte vergi kaçırdıkları iddia edilen çiftin mali işler avukatı, TV8'de 2. Sayfa'ya katıldı. Avukat, müvekkillerinin vergi yasalarına uygun hareket ettiklerini ve herhangi bir usulsüzlük yapmadıklarını savundu. TV8'de 2. Sayfa'ya katılan Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı Ahmet Gün, çiftin 2022'de yaklaşık 100 milyon liralık bir gelir elde ettiğini ve 7 milyon lira vergi ödediğini açıkladı.

"Deftere yazılanlar hesaplanır"

Polat çiftinin mali avukatı Ahmet Gün, "Çiftin ne kadar vergi ödediğini net olarak bilmiyorum. 4 firması var bunların dokümanlarını görmem lazım. Tahmini olarak 2022 yılında 7 milyona yakın vergi ödemiştir. Türk vergi sistemi, gerçek vergi geliriyle hesaplanıyor. Konuşulanlar değil, deftere yazılanlar hesaplanır. Nereden baksan 2022 yılında cirosu 100 milyon liradır. Şu an afaki konuşuyorum net değil. Eğer gerçek gelir yanlış yazıldıysa vergi müfettişi bunu ortaya çıkarır. Biz şu an 2023 yılı için inceleniyoruz. Bu verginin az ya da çok olduğu söylenmesi de hukuki değil" ifadelerini kullandı.

“Bu bir algı operasyonudur"

Canlı yayına daha sonra katılan iddiaların odağındaki Dilan Polat, “Bu bir algı operasyonudur. 7 milyon vergi çok az diyorlar. Biz her zaman yeni gelenle yeni kazanca yatırım yapmış insanlarız. Bize para geldikçe diğer markalarımızı açtık. Bunlar birbirlerini dengeliyor. Hangi iş insanının ödediği vergiyi gördünüz? Vergi insanın mahremiyetidir. Zaten başımızda az mı dert var, bir de bunlarla mı uğraşacağım…” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *