"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Magazin Friends yıldızı Matthew Perry’nin ölümüne ilişkin davada kritik gelişme! Her şeyi itiraf etti

Friends yıldızı Matthew Perry’nin ölümüne ilişkin davada kritik gelişme! Her şeyi itiraf etti

‘Friends’ dizisinde canlandırdığı Chandler Bing karakteriyle hafızalara kazınan Matthew Perry’nin ketaminle bağlantılı ölümüne ilişkin davada sanık doktor Mark Chavez suçunu kabul etti. Chavez, temmuz ayında savcılarla yaptığı savunma anlaşmasının ardından dün federal mahkemede cerrahi anestezik ketamin vermek üzere komplo kurma suçunu kabul etti.

Dünyaca ünlü sitcom Friends dizisinde canlandırdığı Chandler Bing karakteriyle bilinen ABD'li oyuncu Matthew Perry'nin geçen yıl küvette ölü bulunmasıyla ilgili derinleştirilen soruşturma kapsamında ifadesi alınan doktor, suçlamaları kabul etti.

28 Ekim'de Malibu'daki evindeki jakuzide ölü bulunan 54 yaşındaki Perry'nin, "ketaminin akut etkileri" nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Ketaminin, anksiyete ve depresyon tedavisinde kullanılan bir ilaç olduğu biliniyor. Öte yandan Los Angeles Bölgesi Tıbbi Muayene Departmanı, Perry'nin ölümünü "kaza" olarak nitelendirdi.

Los Angeles polisi, aktör Matthew Perry'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı. Perry'nin vücudunda yüksek oranda bulunan anestezik madde ketamini nasıl elde ettiği araştırılmaya başlandı.

Los Angeles Savcılığı, Perry'nin bağımlılığını kötüye kullandıkları gerekçesiyle, aralarında iki doktor ve kişisel asistanının da bulunduğu beş kişinin tutuklandığını duyurdu.

PERRY’NİN DOKTORLARINDAN BİRİ SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Perry'nin ölümünden sorumlu olduğu düşünülen iki doktordan biri olan Mark Chavez, 2 Ekim Çarşamba günü mahkemede ketamin tedarik etme suçlamasını kabul etti

54 yaşındaki Chavez, temmuz ayında savcılarla yaptığı savunma anlaşmasının ardından dün Los Angeles'taki federal mahkemede cerrahi anestezik ketamin vermek üzere komplo kurma suçunu kabul etti.

Chavez, mahkemeye avukatıyla birlikte katılarak Yargıç Sherilyn Peace Garnett'in onlarca sorusunu yanıtladı. Yargılanma hakkından ve diğer haklarından vazgeçmeyi kabul etti.

Savcıların, sahte reçetelerle aldığı ketamin tedariği için San Diego ve Los Angeles arasında Plasencia ile buluştuğu iddialarını dinledi. Toplamda, 22 adet 5 mililitrelik ketamin şişesi ve dokuz ketamin pastili tedarik ettiğini kabul etti.

Bir savcı Perry'nin ölümünü anlatırken Chavez boğazını temizledi.

Garnett Chavez'e, "Savcıların tarif ettiği şeyleri yaptığınız için mi suçunuzu kabul ediyorsunuz?" diye sordu.

"Evet, sayın yargıç," dedi.

DİĞER DOKTOR SUÇLAMALARI REDDETTİ, ASİSTANI İSE KABUL ETTİ

Bir ketamin kliniği işleten Chavez, ketamin pastillerini aktörün asistanı Kenneth Iwamasa'ya vermekle suçlanan Doktor Salvador Plasencia'ya sattığını açıkladı.

Plasencia, davayla bağlantılı olarak bazı suçlamaları reddetti, asistan Iwamasa ise daha önce suçlamaları kabul etmişti. Chavez, Iwamasa ve Plasencia'nın yanı sıra "Ketamin Kraliçesi" olarak adlandırılan Jasveen Sangha ve Erik Fleming de suçlanan isimler arasında.

Pasaportunu teslim edip tıbbi lisansını derhal teslim etmeyi kabul eden Chavez, 2 Nisan 2025'teki duruşmaya kadar 50 bin dolarlık kefaletle serbest bırakıldı. Chavez, 10 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya.

 

BAĞIMLILIĞINDAN YARARLANDILAR

Savcı Martin Estrada, iddianamede doktorların Perry'ye yüksek doz ketamin temin ettiklerini ve bu süreçte oyuncuyla mesajlaşarak ketaminin ne kadar ödeme karşılığında sağlanacağını tartıştıklarını belirtti. Zanlıların, Perry’ye sağlanan ketaminin izlerini örtbas etmeye çalıştıkları da ortaya çıktı.

Savcılar, Perry'nin asistanı Kenneth Iwamasa'nın, ölümünden önceki haftalarda aktöre 50.000 dolardan (38.000 £) fazla ketamin sağlamak için iki doktorla birlikte çalıştığını söyledi.

SON SÖZLERİNİN “BANA YÜKSEK BİR DOZDA KETAMİN VER” OLDUĞU SÖYLENİYOR

Öte yandan, ünlü oyuncunun son sözlerinin asistanı Kenneth Iwamasa'ya "Bana yüksek bir dozda ketamin ver" dediği biliniyor.

Ünlü oyuncu ayrıca yardımcısından jakuziyi hazırlamasını istedi. Belgeler ayrıca Perry'nin ölümünden önce evinde iki kez baygın halde bulunduğunu da ortaya çıkardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *