"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2423 %0.07
37,0126 %-0.04
2.316.597 %-0.346
3.023,56 1,05
Ara
İşçi Haber Magazin Harry Potter’ın McGonagall’ı Maggie Smith hayatını kaybetti

Harry Potter’ın McGonagall’ı Maggie Smith hayatını kaybetti

"Harry Potter" serisindeki Minerva McGonagall rolüyle tanınan ünlü oyuncu Maggie Smith, 89 yaşında hayatını kaybetti. Vefatı, oğulları tarafından duyurulan Smith, Oscar ödüllü performanslarıyla sanat dünyasında derin izler bıraktı.

Oscar ödüllü ünlü oyuncu Maggie Smith’in, Harry Potter serisinde canlandırdığı Minerva McGonagall rolüyle hafızalarda yer edindiği ve 89 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı. Smith’in vefatını, oğulları Chris Larkin ve Toby Stephens duyurdu.

Smith, “The Prime of Miss Jean Brodie” ve “Downton Abbey” gibi önemli yapımlardaki rolleriyle de tanınıyordu. En büyük başarıları arasında, Oscar kazandığı huysuz öğretmen Jean Brodie rolü ve “A Room With a View”, “Gosford Park” gibi unutulmaz filmler yer aldı. 2004 yılında verdiği bir röportajda mizahın kariyerinde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Sanırım mizahın içine hapsedildim” demişti.

1934 doğumlu olan Smith, Oxford’da büyüdü ve genç yaşta tiyatro sahnelerinde kariyerine adım attı. 1969 yılında Muriel Spark’ın romanından uyarlanan "The Prime of Miss Jean Brodie" filmindeki başrolüyle en iyi kadın oyuncu Oscar’ını kazanarak büyük bir çıkış yaptı. Ayrıca, Harry Potter serisinde Minerva McGonagall karakterini canlandırarak yeni nesil izleyicilerin de sevgisini kazandı.

Kariyerinin son dönemlerinde Alan Bennett’in "The Lady in the Van" adlı eserinde rol alarak dikkat çekti. İki kez evlenen Smith, hayatı boyunca birçok ödül kazanmış ve etkileyici performanslarıyla sanat dünyasında derin izler bırakmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *