"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Magazin Kızılcık Şerbeti'ndeki FETÖ izleri RTÜK'ün radarına girdi!

Kızılcık Şerbeti'ndeki FETÖ izleri RTÜK'ün radarına girdi!

Fenomen dizi Kızılcık Şerbeti'nin geçtiğimiz bölümünde yer alan bir sahnesi herkesin dikkatini çekerken akıllara FETÖ'nün dinler arası diyalog adı altında uzun yıllar yürüttüğü proje geldi. Bununla beraber Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar dizileri için RTÜK Başkanı Şahin'den açıklama geldi.

Ekranların reyting rekorları kıran dizisi Kızılcık Şerbeti her bölümüyle gündem olmaya devam ederken son bölümünde yer alan bir sahne de olay oldu. Kızılcık Şerbeti’nde muhafazakar aile olarak bilinen Ünal ailesinin fertlerine kilisede bir papaz tarafından verilen vaaz dikkatleri çekti.

AKILLARA FETÖ'NÜN PROJESİ GELDİ

Papaz'ın "Endişe etmeyin. Buraya gelmekle günaha girmezsiniz, burası da Allah’ın evi. Tıpkı cami gibi. Dinlerin farklılığı insanlığın zenginliğidir. Nasıl bir Müslüman buraya geldiğinde günaha girmiyorsa bir Hristiyan da camiye girdiğinde günaha girmez. Hangi dine inanırsanız inanın önemli olan insanlığa hizmet etmektir. İşte o zaman gerçek inancın ışığını yakmış oluruz. Dinlerin kardeşliği insanlığın barışı için olması gereken tek yoldur" demesi akıllara FETÖ'nün dinler arası diyalog adı altında sürdürdüğü projesini getirdi. 

"DİZİ VE FİLMLERLE ALAKALI DENETİM SÜRECİ TİTİZLİKLE YERİNE GETİRİLİYOR"

Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’den de çarpıcı bir açıklama geldi. Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, üst kurulun yeni yayın döneminde dizi filmlerle alakalı denetim sürecini titizlikle yerine getirmekte olduğunu duyurdu. Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Üst Kurulumuz yeni yayın döneminde dizi filmlerle alakalı denetim sürecini titizlikle yerine getirmektedir. Hem çok izlenen hem de çokça şikâyet edilen yapımlar olan dizi filmler, yayıncılık ilkelerini ihlal ettikleri durumlarda toplumsal refleksleri de beraberinde getirmektedir. Yeni bir yayın döneminin başlangıcında vatandaşlarımızın çokça rahatsız olduğu yapımlarla alakalı izleme uzmanlarımız teyakkuzdadır. Bu minvalde toplumumuzda tepkiyle karşılanan, milli güvenliğimizi ihlal ettiği iddia edilen dizilerle ilgili takibimiz aralıksız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Gerekli incelemelerden sonra yasa ihlali yapan yapımlar varsa gerekli müeyyideler uygulanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *