"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2551 %0.1
37,1232 %0.27
2.300.416 %-1.889
3.015,29 0,77
Ara
İşçi Haber Magazin Komşu kavgasında gelişme: Savcı, Dilan ve Engin Polat'ın cezasını yeniden değerlendirdi

Komşu kavgasında gelişme: Savcı, Dilan ve Engin Polat'ın cezasını yeniden değerlendirdi

Dilan ve Engin Polat çiftinin, komşularıyla yaşadıkları anlaşmazlık yüzünden yargılandığı davada önemli bir gelişme yaşandı.

Cumhuriyet savcısı, davanın esas hakkındaki mütalaasında değişikliğe giderek yeni bir talepte bulundu. 

Savcı, Dilan ve Engin Polat çiftinin "hakaret", "tehdit" ve "kasten yaralama" suçlarından beraat etmelerini talep etti. Ancak, Engin Polat’ın "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 3 yıla kadar hapis cezası isteme kararını verdi. Savcı, ayrıca Dilan Polat ve meçhul sanıklar hakkında da benzer bir suçtan suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Olay, 2 Haziran 2023 tarihinde komşular arasında çıkan park kavgasıyla başlamıştı. Şikayetçi M.S.A. ve E.A., Polat çiftinden davacı olmuştu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan Polat için 'hakaret', 'basit yaralama' ve 'tehdit' suçlarından 8 yıl 4 aya kadar, Engin Polat için ise 'hakaret', 'basit yaralama', 'tehdit' ve 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası talep etmişti. 

Duruşmada, sanıklar Dilan Polat ve Engin Polat ile şikayetçiler M.S.A. ve E.A. mahkemeye gelmedi. Taraf avukatları ise salonda hazır bulundu. Savcı, önceki celse verdiği mütalaada Engin Polat'ın konut dokunulmazlığını ihlal suçundan ceza verilmesini, diğer suçlardan ise düşme kararı verilmesini istemişti. 

Son yapılan mütalaa değişikliği ile savcı, Engin Polat’ın konut dokunulmazlığını ihlal suçundan ceza almasını ve Dilan Polat ile meçhul sanıklar hakkında aynı suçtan suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Duruşma, sanık avukatlarının esasa ilişkin savunmalarını yapabilmeleri için ertelendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *