"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2389 %0.06
37,0495 %0.07
2.310.301 %0.134
3.017,06 0,83
Ara
İşçi Haber Magazin Mert Demir'e 2 milyon TL'lik tazminat davası: O şarkısı çalıntı mı?

Mert Demir'e 2 milyon TL'lik tazminat davası: O şarkısı çalıntı mı?

Şarkıcı Merve Holefter, ‘Alınsam’ adlı eserin nakarat melodisinin ‘Antidepresan’da kullanıldığını öne sürerek Mert Demir'e dava açtı.

Mert Demir'in, ‘Alınsam’ adlı eserin nakarat melodisini ‘Antidepresan’da kullandığını öne sürerek maddi ve manevi zarara uğradığını iddia eden Merve Holefter, meslektaşı Mert Demir’e 2 milyon 10 bin liralık tazminat davası açtı. 

DAVANIN REDDİNİ İSTEDİ

Hürriyet'te yer verilen habere göre, Holefter'in, “Mali ve manevi haklara tecavüz” suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ve savcılık soruşturması devam ederken de avukatı İsmail Demirci aracılığıyla Bakırköy Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak Mert Demir’e 2 milyon lira manevi, 10 bin lira da maddi tazminat davası açtığı öğrenildi. 

Mert Demir ise dilekçesinde yer verdiği ifadelerde, “Antidepresan”ı meslektaşı Mabel Matiz ile bestelediklerini, bu eserin birçok ödüle layık görüldüğünü, özgün ve orijinal olduğunu belirterek davanın reddini talep etti.

TAZMİNAT TALEP HAKKI OLDUĞU BELİRTİLDİ

Konuya ilişkin bilirkişi raporunun mahkemeye ulaşmasıyla detaylar belli oldu.

Raporda, Merve Holefter’e ait şarkının oluşturulma tarihinin ‘Antidepresan’dan önce olduğu ifade edilirken, eserin notalarının benzer olduğuna dair anlatımada yer verildi. 

Öte yandan raporda, Merve Holefter’in tazminat talep hakkının olduğu da bildirildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *