"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2798 %0
37,0555 %0.05
2.312.246 %0.058
3.025,31 -0,09
Ara
İşçi Haber Magazin Nihal Candan'dan hakim karşısında ağlamalı savunma: Ölümcül bir hastalıkla boğuşuyorum

Nihal Candan'dan hakim karşısında ağlamalı savunma: Ölümcül bir hastalıkla boğuşuyorum

Fenomen Nihal-Bahar Candan kardeşlerin yargılandıkları davaya devam edildi. Nihal Candan suçlamaları kabul etmedi ve savunma esnasında gözyaşlarına hakim olamadı. İşte o ifadeler...

Fenomen Nihal Candan ve Bahar Candan 'Kara para aklama' ve 'Suç örgütüne üye olma' suçlamalarıyla cezaevine girmişti. Nihal Candan, sağlık sorunları ve aşırı kilo kaybı nedeniyle tahliye edilmişti. 

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından Alisya Bahar Candan’ın 14 yıldan 44 yıla kadar, Nihal Candan adıyla bilinen Gülnihal Çiçek’in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapsi istenen davanın görülmesine bugün de devam edildi. 3. celsesi görülen duruşmada Nihal Candan savunma yaptı.

nihal-candandan-hakim-karsisinda-aglamali-savunma-olumcul-bir-hastalikla-bogusuyorum.webp

"MAL VARLIĞIM BİR İKİ ÇANTA, BİR İKİ AYAKKABI"

Candan savunmasın şu ifadeleri kullanarak gözyaşlarına boğuldu:

"Ben burada bir suçlama göremiyorum. İddianameyi defalarca kez okudum. Avukatlarıma defalarca kez okuttum. İddianamede bana yönelik açık bir suçlama göremiyorum. Ben bir toplantıya katılmadım. Ben yanlış birisi ile 2021 yılında beraber oldum. Kendisini Kaan olarak farklı bir isimle tanıtan birisi bana gerçek mesleğini de söylemez. İddianamede örgüt lideri olarak bahsedilen Onur Apaydın ‘kendisinin iş insanı olduğunu, aktif para kazanan biri olduğunu ve benden çok hoşlandığını’ söyledi. Ben o dönemde anksiyete problemleri yaşıyordum. Bu nedenle özel hayatım ile ilgili yanlış bir karar verdim. Ben hukuk fakültesini bitirdim. Ancak bu olay nedeniyle mesleğimi yapamıyorum. Bu çok uzun süren bir aşk hikayesi değil. Ben Onur Apaydın hakkında uzaklaştırma kararı alarak ayrıldım. Ben veganım. Bahsedilen toplantıların et restoranında yapıldığı söyleniyor. Orada uzun süre kalamam et yenildiği için midem bulanır. Toplantıların yapıldığı söylenilen yer bir et restoranı. Benim araç satışı ile ilgili olaylar hakkında bilgim yoktur. Şu an evliyim Faruk Çiçek isimli kişiyle ama o da bana boşanma davası açtı. Teşekkürler Türkiye. Benim araç verilmesi ve dolandırıcılık olayı hakkında bir bilgim yok. Çok zor bir süreç yaşadım. 5 ay boyunca. Biraz sesli konuşup sizi ürkütüyorsam affedersiniz hakim bey"

"Ölümcül bir hastalık ile boğuşuyorum. Yemek yiyemiyorum. 28 kilodan bu hale geldim çok şükür. Mal varlığım bir iki çanta bir iki ayakkabı olabilir. Bunları da bana eşim sağlıyordu. Ailecek maddi olarak çok zor durumdayız bu olaylardan dolayı" şeklinde konuşan Nihal Candan gözyaşlarına hakim olamadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *