"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2363 %-0.13
37,0715 %0.22
2.322.302 %1.98
3.008,06 0,51
Ara
İşçi Haber Magazin Nihal Candan'dan şaşırtan açıklama: Cezaevinde 7 vakit namaz kıldım

Nihal Candan'dan şaşırtan açıklama: Cezaevinde 7 vakit namaz kıldım

Nihal ve Bahar Candan 16 Kasım 2023'te cezaevine girmişlerdi. Anoreksiya hastalığı nedeniyle tahliye edilen Nihal Candan, cezaevinde 7 vakit namaz kıldığını açıkladı.

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından 16 Kasım 2023'te tutuklanmışlardı. 

37 kiloya düşen ve anoreksiya teşhisi konulan Nihal Candan geçtiğimiz haftalarda tahliye edilmişti. Daha önce de yeme bozukluğu yaşayan Candan'ın son halini görenler gözlerine inanamıştı. Sağlığı kötüleşen Nihal Candan, cezaevinden çıktıktan sonra birçok röportaj yapmıştı. 

"CEZAEVİNDE 7 VAKİT NAMAZ KILIYORDUM"

Bir röportajında sosyal medyayı tamamen bırakacağını söyleyen Nihal Candan, katıldığı programda, cezaevinde nasıl bir süreç geçirdiğini anlattı. Nihal Candan, cezaevindeyken 7 rekat namaz kıldığını söyleyerek herkesi şaşırttı. Candan, şunları söyledi:

"Betonlar arasında bildiğimiz bütün meditasyon uygulamalarını yaptık Bahar'la. Sabah namazını ben zaten kaçırmazdım. Sabah namazı benim için çok değerli çünkü onda bir hadis var namaz uykudan hayırlıdır diye. O benim en sevdiğim hadis" 

Sunucunun "Dine cezaevinde mi yöneldin" sorusuna ise "Hayır, sadece 7 vakit kılmıyordum. Cezaevinde 7 vakte çıkardım. Nafile namazlarıyla 7 vakit kılıyordum cezaevinde. Biraz daha tasavvuf, Mevlana bilinci aşılamaya çalıştım kız kardeşime. Hep onu öyle uyuttum " şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *