"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2773 %0.03
37,0258 %0
2.279.814 %-1.523
2.993,03 -1,15
Ara
İşçi Haber Magazin Prenses Diana'nın elbiseleri ve notlarına açık artırma: 4 milyon sterlinden fazlasına satıldı

Prenses Diana'nın elbiseleri ve notlarına açık artırma: 4 milyon sterlinden fazlasına satıldı

200'den fazla eşyanın yer aldığı ve Prenses Diana'nın elbiseleri ve notlarının da dahil olduğu bir zamanlar kraliyet ailesi üyelerine ait olan eşyalardan meydana gelen koleksiyon, 4 milyon sterlinden fazla bir fiyata alıcı buldu.

4 milyon sterlinden fazla bir fiyata satılan koleksiyon, Koliforniya'da düzenlenen açık artırmada alıcı buldu.

Koleksiyona ilişkin müzayedeciler tarafından yapılan değerlendirmede, 1997'de ölümünden iki ay önce kendi hayır müzayedesini düzenlemesinden bu yana Diana'nın kişisel eşyalarının en kapsamlı koleksiyonu olarak açıklandı. 

SATIŞ FİYATLARI NASIL OLDU?

En yüksek fiyata ulaşan elbise 910 bin dolar ile,  Diana'nın 1987 yılında Londra ve Almanya'da giydiği, İngiliz Victor Edelstein tarafından tasarlanan eflatun ipek ve dantel omuzları açık gece elbisesi oldu. 

Ayrıca, Edelstein, prensesin 1985 yılında Beyaz Saray'da John Travolta ile dans ederken giydiği ünlü lacivert elbisenin de tasarımını yapmıştı. Edelstein, Caroline Charles ve Catherine Walker gibi Prenses Diana'nın favori tasarımcıları, 26 Haziran'da Los Angeles'taki The Peninsula Beverly Hills'te düzenlenen Princess Diana's Elegance & A Royal Collection başlıklı müzayedede bulundu. 

Öte yandan, Prenses Diana'nın 1986'da iki kez ve 1987'de Kraliyet Opera Binası'ndaki Sindirella gösterisinde giydiği Murray Arbeid imzalı gece mavisi straplez elbise de 780 bin dolara satılarak alt tahmin değerinin neredeyse dört katına çıktı. 

MEKTUPLAR DA MÜZAYEDEDE YER ALDI

Giysilerin yanı sıra müzayedede ayrıca Prenses Diana'ya ait 20'den fazla el yazısı mektuba, not ve tatil kartına da yer verildi. Ayrıca, öğrenilene göre mektupların çoğunun, Diana'nın büyüdüğü Northamptonshire'daki Althorp Malikanesi'nde Spencer ailesinin evinde eski bir kahya olan Maud Pendrey'e yazılmış olduğu da aktarıldı. 

Müzayedede yer alan Diana'nın Harry'ye hamileyken 1984 yılında Pendrey'e yazdığı üç sayfalık el yazısı mektup, 44 bin 450 dolar ile tahmin edilen fiyatın yaklaşık 15 katına alıcı buldu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *