"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2460 %0.06
37,0478 %0.05
2.295.770 %-0.627
3.021,99 0,99
Ara
İşçi Haber Magazin Şahan Gökbakar'a şok iddianame: 10 yıla kadar hapsi istendi!

Şahan Gökbakar'a şok iddianame: 10 yıla kadar hapsi istendi!

Başsavcılık, ünlü komedyen Şahan Gökbakar ve kardeşi Togan Gökbakar'ın da dahil olduğu dört şüphelinin, iki ayrı suçtan dolayı 10'ar yıla kadar hapis cezası almasını talep etti.

Marmaris'te, Birinci Derece Doğal Sit Alanı'nda bulunan villasında izinsiz olarak güneş paneli ve su deposu yaptırdığı iddiasıyla Gökbakar'a yönelik bir iddianame hazırlandı.

Habertürk muhabiri Halil Sadri Yılmaz'ın haberine göre, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, soruşturmanın Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün suç duyurusuyla başladığı belirtildi. Müdürlük, şüphelilerin Turgut Mahallesi’nde yer alan yapıya izinsiz müdahalelerde bulunduğunu öne sürdü. İddialara göre, söz konusu alanda kaçak bir şekilde beton dolgu üzerine ahşap iskele, taş duvar, bir konut yapısı, bir depo yapısı, çardak, güneş paneli ve su deposu inşa edildi.

Marmaris'te Şahan Gökbakar'ın evi için imar incelemesi başlatıldı

İmar ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise, bu yapının yapı ruhsatına tabi olduğunu ifade ederek, şüphelilerin ilgili kurumlara ruhsat başvurusunda bulunmadığını ve bu nedenle yıkım kararı alındığını bildirdi.

Gökbakar ailesinin yaptığı izinsiz inşaatlarla ilgili bilirkişi raporuna da yer verildiği iddianamede, izinsiz olarak inşa edilen konut amaçlı bina, depo, çardak, pergole ve iskelenin 2010-2018 yılları arasında yapıldığı; güneş panelleri, su deposu ve mevcut iskelenin ahşap kaplamalarının ise 2023 yılında eklendiği belirtildi.

3 ila 10 YIL ARASI HAPİS TALEP EDİLDİ

İddianamede, Şahan Gökbakar, Togan Gökbakar, Çağrı Özeren ve Osman Bayındır’ın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nu ihlal ve imar kirliliği yaratma suçlarından 3 yıl ile 10 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi. İddianame, Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ve kabul edilirse sanıklar önümüzdeki günlerde mahkeme karşısına çıkacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *