"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2681 %0.02
36,9719 %-0.09
2.278.610 %-0.99
3.030,37 0,08
Ara
İşçi Haber Magazin Soruşturma başlatılmıştı: Oğuzhan Uğur için istenen ceza belli oldu

Soruşturma başlatılmıştı: Oğuzhan Uğur için istenen ceza belli oldu

Oğuzhan Uğur'un sahibi olduğu "BaBala TV" kanalının sosyal medya hesabından "barajların çatladığı" yönünde yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında iddianame hazırlandı.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli iki depremin ardından Kumçatı köyünde barajın patladığı ve Hatay Yarseli Barajı'nın duvarının çatladığı iddiasıyla "BaBala TV" sosyal medya hesabından paylaşımlar yapılması sonucu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Oğuzhan Uğur hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, 8 kişi "müşteki" sıfatıyla Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir'in ise "şüpheli" sıfatıyla yer aldı. İddianamede, 6 Şubat 2023'te meydana gelen iki büyük deprem sonrasında "BaBaLa TV" adlı sosyal medya hesabından Kumçatı köyünde barajın patladığı ve Hatay Yarseli Barajı'nın duvarının çatladığı iddialarıyla ilgili paylaşımlar yapıldığı belirtildi. Ancak yapılan kontroller sonucunda bu iddiaların doğruluğunun teyit edilemediği ve böyle bir durumun yaşanmadığı ortaya çıktı. Şüpheli Oğuzhan Uğur'un ifadesinde, paylaşımların kendisi tarafından yapılmadığını ve ekibinin bilgiyi teyit etmeden paylaşım yapmaması gerektiğini belirttiği kaydedildi.

İddianamede şüpheliler Oğuzhan Uğur, Kaan Kayacan ve Ercan Özdemir'in ayrı ayrı "basın ve yayın yoluyla halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Yargılama süreci önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *