"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2770 %0
37,0223 %0.03
2.309.349 %-0.366
3.017,46 -0,35
Ara
İşçi Haber Magazin Usta oyuncu Ayla Algan son yolculuğuna uğurlandı!

Usta oyuncu Ayla Algan son yolculuğuna uğurlandı!

Ünlü oyuncu Ayla Algan 4 Ocak'ta beyin kanaması geçirerek hayata veda etmişti. Bugün cenazesi Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törenle uğurlandı.

Usta oyuncu Ayla Algan, geçirdiği beyin kanaması sonucu 87 yaşında hayatını kaybetti. Sanat camiasını yasa boğan bu acı kayıp için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törene sanatçının dostları, öğrencileri ve sevenleri katıldı. Polonya'daki Sopot Festivali'nden görüntülere de yer verilen törende, duygusal anlar yaşandı.

Ayla Algan'ın yakın dostlarından biri olan oyuncu Aliye Uzunatağan, törende tabuta sarılarak duygusal bir veda gerçekleştirdi. Uzunatağan, duygularını şu sözlerle ifade etti: "Ben onu gülerek, severek, ona hayran büyüdüm. Aliye abla tam bir sanatçıydı. Bana ölümden korkmamayı Ayla Abla öğretti. Ölüm bir uyku, bak Shakespeare'e, kaç yıl öncesinden derdi. Sonra büyüdük, arkadaş olduk. Kadınca konuları konuşmaya başladı. İnsanın iyi bir oyuncu olmayı için egolarını yok etmesi gerektiğini söylerdi. Ben de yok ettim."

Uzunatağan, "O kadar çok soru sormayı öğretti ki... O benim hem hocam oldu, hem ablam oldu. O kadar güzel sesi vardı ki... O kadar iyi bir insandı ki... Saf insandı. Nurlarda uyusun. Ödülleri çok umursamazdı, bana da 'umursama' derdi. Bunlar bizi şımartabilir, egomuzu büyütebilir derdi. Ben de ortaya koymam ödüllerimi... O kadar çok şey öğrendim ki ondan. Seni çok çok özleyeceğim. Başım sıkışınca kime telefon edeceğim ben? Canım benim!" sözleriyle duygusal anlar yaşattı. Uzunatağan, ardından Ayla Algan'ın tabutuna sarılarak veda etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *