"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2394 %0.06
37,0612 %0.1
2.294.830 %-1.695
3.013,58 0,71
Ara
İşçi Haber Magazin Usta sanatçı Tuncel Kurtiz ölümünün 11. yılında Kazdağları’nda anıldı

Usta sanatçı Tuncel Kurtiz ölümünün 11. yılında Kazdağları’nda anıldı

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı, senarist Tuncel Kurtiz, ölümünün 11'inci yılında Balıkesir’in Edremit ilçesinde mezarı başında anıldı. Kazdağları eteklerinde, kırsal Çamlıbel Mahallesi’nde düzenlenen anma etkinliği, Edremit Belediyesi tarafından organize edildi.

Etkinlikte Kurtiz’in eşi Menend Kurtiz, yakın dostları ve sanatseverlerin yanı sıra Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP Edremit İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş ve belediye meclis üyeleri de yer aldı.

Belediye Başkanı Ertaş, yaptığı konuşmada, Tuncel Kurtiz’in yalnızca büyük bir sanatçı olmadığını, aynı zamanda Edremit ve Kazdağları için önemli bir değer taşıdığını vurgulayarak, “Onu her zaman sevgi ve saygıyla anmaya devam edeceğiz” dedi.

Tuncel Kurtiz’in eşi Menend Kurtiz, eşinin sanata ve doğaya olan derin bağlılığını hatırlatarak, onun anısının yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Diğer katılımcılar ise Kurtiz’in sanatı ve hayata bakış açısıyla ilgili anılarını paylaştılar.

Etkinlik, Kurtiz’in mezarına çiçeklerin bırakılmasıyla sona ererken, ardından muhtarlık binası önünde katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *