Bakan Bolat: 4 yılda 500 bin ürün denetimden geçti Bakan Bolat: 4 yılda 500 bin ürün denetimden geçti

Uzun zamandır Türkiye'nin gündeminde olan konuların çözümü için TBMM'de mücadele devam ediyor.

TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi ve aynı zamanda 28. Dönem CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Meclis Genel Kurulu'nda yapılan çalışmaları tamamladıklarını ve staj ve çıraklık mağdurları, PİKTES öğretmenleri, kademeli emeklilik, emekliler, asgari ücretliler gibi birçok kesimden vatandaşın mağduriyetlerinin çözümü için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Kanko'nun paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bugünkü Meclis Genel Kurulu'nda yaptığımız çalışmaları tamamladık. Ülkedeki haksızlıklar, hukuksuzluklar ve adaletsizliklere karşı verdiğimiz mücadelede staj ve çıraklık mağdurları, PİKTES öğretmenleri, kademeli emeklilik bekleyenler, emekliler ve asgari ücretliler için sonuna kadar devam edecek."

STAJ VE ÇIRAKLIK İÇİN DE ÇAĞRI YAPMIŞTI

Mühip Kanko, staj ve çıraklık mağdurları için de, "Seçim öncesi 'Staj ve çırak mağduriyetini gidereceğiz' diyen Hükümet, seçimler bitince sözlerini unuttu! Yeni Bakan ise 'gündemimizde yok diyor.

Çocuk yaştan itibaren sanayide emek veren bu insanların geleceğiyle oynanamaz! Stajyer ve çıraklarımızın sigorta hakkı göz ardı ederek tasarruf yapılamaz. Onların işe başladığı gün itibarıyla, sigorta hizmet başlangıç tarihi esas alınmalıdır. Her seçim sonrası değişen vaatlerle mağdurların umutları söndürülmemeli. Mağduriyetleri giderin." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Zeynep Peksoy