Emeklilik sisteminde meydana gelen değişiklikler, 2000 yılından sonra SGK'ya kayıt olan birçok vatandaşın emekliliği üzerinde büyük bir haksızlığa neden oldu. 8 Eylül 1999 tarihinden sonra işe girenleri kapsamamış, bu da aynı prim günü ve yaş şartlarını yerine getiren EYT'lilerle 2000 sonrası işe girenler arasında 20 yıl gibi büyük bir fark oluşmasına yol açtı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Melih Meriç, kademeli emeklilik için mücadele edenlerin yanında olarak sosyal medya hesabından destek paylaşımında bulundu.

Meriç'in paylaşımı:

Bir başka paylaşımda ise Meriç, "Emeklilik devlet için yük değil;Bedeli peşin olarak ödenmiş yasal bir HAK'tır. Bütçede ki başarızlıklar Kademeli emeklilik bekleyenlerin suçu değil,AK Parti yönetiminin başarısızlığıdır.Adaletsiz ve uygunsuz  çıkarılan kanunlar yüzünden milyonlarca insan sosyal adaletsizliğe maruz kalmaya devam ediyor.Bu adaletsizliği bilmiyormuş gibi davranıp görmezden gelenlere anlatmaktan ve mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Unutmasınlar... Saraylar saltanatlar çöker, Kan susar birgün zulüm biter. Menekşelerde açılır üstümüzde leylaklarda güler. Bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır, bir de yarınlar için direnenler!" ifadeleri yer aldı.