Ülkemizde işsizlik sorunu çığ gibi büyürken eczane teknikerleri de KPSS'nin ardından işsizlikle mücadele ederken gelecek kaygısı altında ezilmeye devam ediyor. Uzun süredir atama bekleyen eczane teknikerleri, kendileri yerine taşeron işçilerin alınmasına tepki gösteriyor. Kamu hastanelerinde ihtiyaç olduğu halde atamalarının yapılmadığını ve yerlerine taşeron işçi çalıştırıldığını ifade eden eczane teknikerleri mesleklerini icra etmek istediklerini belirterek yetkililere sesleniyor.
Günden güne artarak büyüyen işsizlik sorunu yüzünden mesleklerini icra etmekte zorlanan eczane teknikerleri bölümlerinde istihdam sağlanmasını ve atama sayısının artırılmasını talep ediyor.
Eczane teknikerleri alanlarında yapılan alımlar karşısında hayal kırıklığı yaşıyor. Yeterli sayıda alım yapılmamasına ve yerlerine taşeron işçi çalıştırılmasına karşı çıkan eczane teknikerleri atanmak için sosyal medyada etkinlik düzenleyerek yetkililere sesleniyor. Dün akşam da etkinlik düzenleyen eczane teknikerleri kısa sürede ülke gündeminde yerini aldı.
Eczane teknikerleri, ihtiyaç olması durumunda taşeron işçilerin çalıştırılmasını değil de uzun süredir atama bekleyen kişilere öncelik verilmesi ve alanlarında istihdam sağlanmasını talep ediyor.
YSP Milletvekili Meclis'e taşıdı!
Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya’nın hazırladığı soru önergesinde şu sorulara yer verildi:
Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından Anayasa’nın 98’inci ve İçtüzüğün 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla dilerim.
Hastanelerde eczane teknikeri ihtiyacı bulunmakta buna karşın ecza teknikerleri atanamamaktan şikayet etmektedir. Tarafıma ulaşan ve Eczane Hizmetleri Önlisans Programı’ndan mezun olan bir yurttaşın aktardığı bilgiye göre hastanelerde eczane teknikerleri yerine tıbbi sekreterler veya taşeron işçiler istihdam edilmekte, ilgili alanda eğitim alan gençler işsiz kalmaktadır.
Bu bağlamda;
1) Kamu hastanelerinde eczane teknikeri ihtiyacı sayısı kaçtır?
2) İhtiyaç olan hastanelere eczane teknikeri ataması ne zaman yapılacaktır?
3) Eczane teknikerleri yerine tıbbi sekreter veya taşeron işçi çalıştırılan hastaneler hangileridir?
4) Önümüzdeki 5 yıl için sağlık hizmetleri alanındaki meslek gruplarında kaç yeni çalışan istihdam edileceğine dair bir ihtiyaç analiziniz mevcut mu? İhtiyaç analizi yapıyorsanız bunu sağlık bilimleri alanında eğitim veren meslek yüksek okulları ile paylaşarak, ihtiyaç doğrultusunda kontenjan açma ve meslek elemanı yetiştirmelerine katkı sağlıyor musunuz?”