"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2567 %-0.07
37,1155 %0.33
2.293.843 %0.881
3.015,73 0,77
Ara
İşçi Haber Kamunun Gündemi İzmir'de memurlar sokakta: CHP İl Başkanlığı önünde sıfır zam tepkisi

İzmir'de memurlar sokakta: CHP İl Başkanlığı önünde sıfır zam tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçsuz kalması üzerine memurlar bir günlük iş bırakma eylemi yaparak CHP İl Başkanlığı önünde protesto gerçekleştirdi.

Kültürpark’ta toplanan Tüm Bel-Sen üyeleri, belediye hizmet binalarını gezip sloganlar attıktan sonra CHP İzmir İl Başkanlığı’na yürüdü.

CHP İl Başkanlığı önünde açıklama yapan Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, yaklaşık bir aydır devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşmaya varılamadığı için iş bıraktıklarını ve eylemlerini sürdürdüklerini belirtti.

Keleş, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay'ın sorunu CHP Genel Merkezi'ne havale ettiğini, genel merkezin ise "2 yıl boyunca enflasyon oranında artış olmadan bir toplu sözleşme" önerdiğini söyledi. "CHP her gün sokaklarda, televizyonlarda 'Biz geçinemiyoruz, bu ülkede enflasyon, işsizlik var, halk yoksullaşıyor' diyor. Ancak bize 2 yıl boyunca sıfır zam dayatıyor. Bunu kabul etmiyoruz." diye konuştu.

"ÖZGÜR BEY İKTİDARI ELEŞTİRİYOR AMA..."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in maaş zamları üzerinden iktidarı eleştirdiğini ancak kendilerine iki yıl boyunca sıfır zam dayatıldığını ifade eden Keleş, "Özgür Bey, dünkü açıklamasında hükümete yanıt olarak 'küfeyi taşımaya razıyız' demişti. Biz de buraya küfeyle geldik. Siz bu küfenin içindeki yumurtaları kırdınız. Emekçilerin hakkından elinizi çekin." dedi.

Keleş, Başkan Tugay'a demokratik bir şekilde müzakere masası kurulması ve taleplerin bu masada görüşülmesi çağrısında bulundu.

Açıklamanın ardından Keleş, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile görüşerek taleplerini iletti. Grup, daha sonra sloganlar ve alkışlarla Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamının bulunduğu Egemenlik Binası önüne yürüdü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *