"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2743 %0
37,0500 %-0.01
2.311.449 %-0.76
3.028,28 0,01
Ara
İşçi Haber Kamunun Gündemi Memur-Sen’den kamuda servislerin kaldırılmasına tepki: Yargıya taşırız

Memur-Sen’den kamuda servislerin kaldırılmasına tepki: Yargıya taşırız

Kamuda servislerin kaldırılmasına tepkiler sürerken, bir açıklama da Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan geldi. Yalçın, eğer uygulama hayata geçirilirse yargı yoluna gideceklerini belirtti.

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında personel servislerinin kaldırılması büyük tepkilere yol açtı.

NTV'ye konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, savunma ve güvenlik hariç toplu taşıma olan yerlerde personel servislerinin kaldırılması kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yalçın, toplu sözleşme ile kayıt altına alınan hakkın genelgeyle geri alınamayacağını söyleyerek, kararın tekrar gözden geçirilmesini istedi.

Uygulama hayata geçilirse konuyu yargıya taşıyacaklarını belirten Yalçın, "Karşılıklı imza altına alınan bir toplu sözleşmedeki hüküm uygulanır. Toplu sözleşmenin süresi dolana ve yeni bir hüküm ihdas edilene kadar." değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, bu kararın başka sorunları da beraberinde getireceğini ifade edip kararın gözden geçirilmesini talep etti ve "Toplu sözleşme hükümleri istenirse bir genelgeyle askıya alınır gibi bir keyfilik çıkarmaya gerek yok." dedi.

“ÇALIŞANLAR ARASINDA HUZURSUZLUĞA YOL AÇAR”

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, toplu sözleşmeyle imza altına alınan servis araçlarının kaldırılmasının kanuna aykırılık teşkil ettiğini kaydetmişti. Yazgan, bu durumun çalışanlar arasında huzursuzluğa yol açacağını belirtmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *