İYİ Parti'nin İstanbul adaylarının tanıtıldığı toplantıda konuşan Meral Akşener, kürsünden Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan sözler söyledi.

Akşener, "Geldiğimiz noktada aziz İstanbul dertlerin düğümlendiği bir şehir. Deprem tehlikesi ile yaşayan bir şehir, yoksullukla boğuşan bir şehir. Rantla boğuşan şehir. Sorunlar derinleşti. Bir şeyleri değiştirmeye çalışanlar oldu. İstanbul için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Ancak görüyoruz ki çaba sarf edilse de çözülemeyen sorunlar var." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'na yüklenen Akşener, 'Aklı, kalbi İstanbul’da olanların yönetmesi gerekiyor. Eli genel merkezlerinde, gözü başka mevkilerde, boş zamanlarında İstanbul'da olanlar bu şehri yönetemez. Aklı şahsi siyasi hesaplarında, sureti İstanbullularda olanlar bu şehri yönetemez. Sırtında ihmallerin yükünü taşıyanlar da elinde koltuk kavgalarının bayrağını tutanlar da bu şehri yönetemez. Kendi gölgesinden cesaret alıp kibirle hareket edenler bu şehri yönetemez. Gelin artık bu vasatlık son bulsun.' dedi.

"İSTANBUL İNSANLARIMIZ ÖTEKİLEŞTİRİLDİ”

İstanbul kadim bir şehir. İstanbul bizim için kutsal emanet demektir. İstanbul bizim için Türk tarihinin serveti demektir. İstanbul bizim için Türk milletinin gözünün bebeği demektir. Ne yazık ki o aziz İstanbul, dertlerin düğümlendiği bir şehir.

İstanbul bugün deprem tehlikesiyle yaşayan bir şehir. İstanbul bugün sığınmacılarla dolan taşan, yoksullukla boğuşan bir şehir. Şimdiye kadar tüm Türkiye'ye olduğu gibi İstanbul’umuzda da problemler kronikleşti. İnsanlarımız ötekileştirildi.

“BİR ŞEYLERİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞANLAR DA OLDU”

"Bir şeyleri değiştirmeye çalışanlar da oldu. Sorunlara çözüm arayanlar da oldu. İstanbul'a hizmet etmeye çalışanlar da oldu. O yüzden hakkı hakka teslim etmek lazım.

Şimdiye kadar İstanbul için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Ancak görüyoruz ki ne kadar çaba sarf edilse de hala çözülemeyen birçok sorun var.

Hala yetersiz kalan birçok hizmet var. Çünkü siyasetin geldiği noktada İstanbul'a hep paranın şehri olarak bakıldı. İstanbul'a hep intikam aracı olarak bakıldı."

"Bir şeyleri değiştirmeye çalışanlar da oldu. Sorunlara çözüm arayanlar da oldu. İstanbul'a hizmet etmeye çalışanlar da oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretini erteledi Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretini erteledi

O yüzden hakkı hakka teslim etmek lazım. Şimdiye kadar İstanbul için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun.

Ancak görüyoruz ki ne kadar çaba sarf edilse de hala çözülemeyen birçok sorun var. Hala yetersiz kalan birçok hizmet var. Çünkü siyasetin geldiği noktada İstanbul'a hep paranın şehri olarak bakıldı. İstanbul'a hep intikam aracı olarak bakıldı.

Bu şehri artık aklı sadece İstanbul'da olanların yönetmesi gerekiyor. Bu şehri artık ilgisi ve odağı İstanbul'un sorunlarında olanların yönetmesi gerekiyor."