"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,3194 %0.04
37,1461 %0.26
2.281.443 %-1.508
2.992,89 0,00
Ara
İşçi Haber Mersin Mersin orman yangınlarında gelişme: 2 şüpheli tutuklandı

Mersin orman yangınlarında gelişme: 2 şüpheli tutuklandı

Mersin'in Silifke ilçesinde 15 Ağustos'ta meydana gelen dört ayrı orman yangınıyla ilgili iki kişi tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı'nın açıklamasına göre, yangınlar İmamuşağı, Çadırlı, Mukaddem ve Bolacalıkoyuncu mahallelerinde etkili oldu. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alınan yangınlar sonrasında, jandarma geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Jandarma tarafından oluşturulan özel bir ekip, yangın bölgelerindeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi. Bu inceleme sonucunda, yangın bölgelerinde motosikletle dolaşan iki şüpheli belirlendi. Şüpheliler, kimlikleri tespit edildikten sonra saklandıkları yerde yakalandı ve ifadelerinde suçlarını kabul etti. Adliyeye sevk edilen zanlılar, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce 15 Ağustos'ta insansız hava aracıyla (İHA) yapılan kontrollerde, Silifke ilçesine bağlı İmamuşağı, Çadırlı, Mukaddem ve Bolacalıkoyuncu mahallelerindeki ormanlık alanlardan duman yükseldiği belirlenmiş, bölgelere Orman İşletme Müdürlüğüne personelleri ile söndürme helikopterleri ve arazözler yönlendirilmişti. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 4 noktadaki yangınlar söndürülmüştü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *