Olay esnasında kendinde olmadığını ve kesinlikle öldürmek istemediğini anlatan sanık Erdal V., savunmasında "Yüzündeki alay edici gülümsemeyi görünce beynim o şekilde komut verdi." dedi. 

İLAÇ KULLANDIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşanan kan donduran olayda, mesai arkadaşı zabıtayı bıçaklayarak öldüren sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşma, Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 

Gerçekleştirilen duruşmaya, Muratpaşa Belediyesi’nde zabıta olarak görev yapan İsmail Kanmaz'ı (60) bıçaklayarak öldüren sanık Erdal V. (36) ile maktulün yakınları ve taraf avukatları katılım sağladı. 

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının sonrasında sanık Erdal V.'ye söz hakkı verildi. Sanık Erdal V, konuşmasında, yaklaşık 10 yıldır psikolojik tedavi gördüğünü ve bununla ilgili ilaç kullandığını öne sürdü.

Devamında sanık, olay günü bu rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gittiğini aktararak, "Doktora, 'Her şey üzerime geliyor, her şeyi çift görüyorum' diyerek rapor istedim. Ancak doktor ilaç yazarak beni gönderdi" ifadesinde bulundu.

 Belediyede 10 yıldır görev yaptığını, rahatsızlığının ise 8 yıldır var olduğunu dile getirerek, maktulle de olaydan 20 gün önce beraber çalışmaya başladıklarını aktaran  Erdal V., İfadesinin devamında sözlerini şöyle sürdürdü: 

"KÖPEK Mİ ÇAĞIRIYORSUN?"

"Maktul İsmail Kanmaz ile selamlaştık. Öğlen yemeğinde ekmek kesmek için görev yaptığımız yerin arkasındaki markete bıçak almaya gittim. Markette bıçak yoktu. Etrafta başka market aradım. Sonra gördüğüm bir kasap dükkanından bıçak satın alarak görev yaptığımız zabıta aracına gitmek için yola çıktım. İsmail ağabey beni telefonla arayarak büfeye gelmemi söyledi. İsmail ağabeyin yanına gittim, büfenin önünde oturduk. Bana 'Ne yaptın hastanede deli', 'Ne dedi doktor' gibi şeyler söyledi. Yine olaydan birkaç gün önce ıslık çalıp beni 'Pislik' diye çağırmıştı. Kendisine 'Benim adım Erdal, köpek mi çağırıyorsun.' dedim. Sonra alay etti, çok üzerinde durmadım. Büfe önünde de böyle söyleyince sinirlenerek büfeye girip bir sigara alıp dışarı çıktım. Yine yüzündeki alay edici gülümsemeyi görünce beynim o şekilde komut verdi. O olay gerçekleşti. Kesinlikle öldürmek istemedim. Olay esnasında kendimde değildim."

14 ilde 'Kalkan' operasyonları: 37 göçmen kaçakçılığı organizatörü tutuklandı 14 ilde 'Kalkan' operasyonları: 37 göçmen kaçakçılığı organizatörü tutuklandı

Dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteleyen mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Editör: Öznur Kaya