Cezayir'in kuzeydoğusunda yer alan Kalime Vilayeti Sivil Savunma Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, sel sularına kapılan 7 yaşında bir kız çocuğunun cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi. Açıklamada, aralarında bir bebek ve 13 çocuğun bulunduğu sel sularına kapılan 27 Afrikalı göçmenin de kurtarıldığı bildirildi. Cezayir Devlet Radyosu, başkent Cezayir'in yaklaşık 90 kilometre batısındaki Tipaza Vilayetine bağlı Kalia beldesinde meydana gelen seller nedeniyle evsiz bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

İstanbul için sağanak uyarısı İstanbul için sağanak uyarısı

Cezayir İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da "Tipaza'ya bağlı Hamesti beldesinde son dönemde meydana gelen hava değişimleri nedeniyle bir stadyumun duvarının çökmesi sonucu bir çocuk yaşamını yitirdi." ifadeleri kullanıldı. Seller nedeniyle Tipaza'da birçok okulda eğitime ara verildiği ve su baskınlarının yaşandığı bölgelerde evlerin temizlenmesi için ihtiyaten elektriğin kesildiği aktarıldı.

Öte yandan, başkent Cezayir'i de etkileyen sağanak nedeniyle şehirde bazı mahalleler ve otoyollar su altında kaldı, trafikte ciddi aksaklıklar yaşandı. Kuzey Afrika ülkesi Cezayir'de kurak geçen mart ve nisan aylarının ardından özellikle ülkenin kuzey bölgelerinde barajların doluluk oranını artıracak şiddetli yağışlar etkili oluyor. Yetkililer, ülkenin kuzey bölgelerinde yağışların devam edeceği tahmininde bulunuyor.

Meteoroloji sağanak için saat verdi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bilecik ve Ordu çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; saat 12.00'den itibaren başlayarak İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Erzurum, Kars, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNDE

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerde kuzeyli, iç ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA'DA DÜN SAĞANAK ETKİLİ OLDU

Ankara, dün Etimesgut'ta öğleden sonra başlayan sağanak ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kısa sürede yollar sular altında kalırken, araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Çevredekiler ve sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araçlar da suda kaldı.

Ankara Valiliği de kentin kuzey ve batısında etkili olması beklenen gök gürültülü sağanağa karşı uyardı. Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi ve meteoroloji radarından alınan son verilere göre; Ankara'nın kuzey ve batısında gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Meteorolojiden Kuvvetli Yağışlara Dikkat Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağını ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceğini açıkladı.