MGM, hava durumu raporunun yayınlanmasının ardından vatandaşlara önemli uyarıda bulundu. Rapora göre, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç Kesimleri ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, Edirne ve Kırklareli ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada hava sıcaklıklarının, 13 il dışında yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceğini belirtti. 

ÇATI UÇMASI GİBİ SORUNLARLA KARŞILAŞILABİLİR

İşte kubbetli yağış ve fırtınanın beklendiği iller; Orta ve Doğu Karadeniz'in İç Kesimleri (Amasya, Tokat, Çorum ile Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinin iç kesimleri) ile İç Anadolu'nun doğusunda (Sivas, Yozgat, Kayseri'nin doğusu, Aksaray ve Nevşehir) güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat kısa süreli 80 km/saat) bekleniyor.

Bu illerde yaşanacak olumsuz hava koşulları sebebiyle Meteoroloji, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olası olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca MGM'den yapılan başka açıklamadaysa, Edirne ve Kırklareli ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Burada yaşayan vatandaşların da sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Son olarak Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesinin yaşanabileceği hatırlatılarak vatandaşların dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi.

Cumhurbaşkanı’ndan sendikalar ve partilere 1 Mayıs çağrısı: Uzak durmaya davet ediyorum Cumhurbaşkanı’ndan sendikalar ve partilere 1 Mayıs çağrısı: Uzak durmaya davet ediyorum

(Kaynak:DHA)