İstanbul'daki vatandaşlara art arda uyarılar geliyor. Meteoroloji ve İstanbul Valiliği'nin ardından bir uyarı da İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM'dan geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kent genelinde hafta sonu sağanak ve pazar günü sabah saatlerine kadar fırtına beklendiğini açıkladı.

AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak özere Türkiye'nin büyük bölümü yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi.

Bakan Fidan Pakistan'da: İkili ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmak hedefimiz Bakan Fidan Pakistan'da: İkili ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmak hedefimiz

İstanbul'da saat 18.00'dan itibaren aralıklı olarak sağanak geçişleri bekleniyor.

Pazar günü sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen yağışlı sistem sebebiyle rüzgarın aralıklarla fırtına şeklinde esmesi, beraberinde il genelinde yer yer kuvvetli sağanak geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların ise 14-18 derece aralığında seyredeceği öngörülüyor.

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 14 Mayıs'a kadar mevsim normalleri civarı ila mevsim normallerinin 2-4 derece altında, 15-25 Mayıs tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ila mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ FIRTINAYA KARŞI UYARDI

İstanbul Valiliği de İstanbul ve çevresinde beklenen fırtına ve toz taşınımına dair uyarıda bulundu. Fırtınanın bu sabah başlayıp cumartesi öğle saatlerinde etkisini yitirmesi öngörülüyor. Valiliğin meteoroloji uzmanlarının tahminlerine dayanarak yaptığı uyarılara göre, Marmara’da rüzgarın, cuma öğle saatlerinde doğu ve kuzeydoğudan fırtına şeklinde esmesi, cumartesi günü öğle saatlerinde de etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Yapılan tahminlere göre beklenen toz taşınımının pazar sabah saatlerinde sona erecek.

METEOROLOJİ'DEN 5 GÜNLÜK RAPOR

Meteoroloji'den gelen 5 günlük hava tahminine göre, cuma (10 Mayıs) gününden itibaren yurdun tamamı yağışlı havanın etkisi altına giriyor. İstanbul'da sağanak Ankara ve İzmir'de ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 9-15 Mayıs haftasında genellikle mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıkları hafta sonunda yurt genelinde azalacak. Yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor. Hafta sonunda ise Türkiye genelinde yağışlı hava hakim olacak.

Editör: Yudum Özel