"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4929 %0.08
36,2419 %-0.33
3.374.999 %3.73
2.956,67 0,73
Ara
İşçi Haber MEVZUAT KOSGEB Nedir? Kimler KOSGEB'e başvurabilir?

KOSGEB Nedir? Kimler KOSGEB'e başvurabilir?

KOSGEB nedir? Kimler KOSGEB desteği alabilir? KOSGEB başvurusu nasıl yapılır? İşte merak ettiğiniz tüm soruların cevabı….

İŞÇİ HABER ÖZEL

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nca girişimcilik hayali bulunan ancak maddi nedenlerle imkanı kısıtlı olan vatandaşlar için 1990 yılında hayata geçirilen bir destek sistemidir. Girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması için KOSGEB girişimcilere hem hibe hem de düşük faizli kredi imkanı sunmaktadır.

 

KOSGEB yeni girişimcilere hibe desteğinin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve rekabet güçlerini artırmak amacıyla var olan işletme sorunlarını gidermek için kredi desteği de sunmaktadır.

 

KOSGEB’E NASIL BAŞVURULUR?

Programdan yararlanmak isteyen KOBİ’lerin www.kosgeb.gov.tr adresindeki KOSGEB Veri Tabanı’na kayıt olması ve KOSGEB Hizmet Merkezi’ne proje başvurusu yapması gerekir. Ardından KOSGEB’in yönlendireceği KOSGEB ile işbirliği içinde olan, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi veren kurumlardan 70 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlamak gerekir.

 

KİMLER KOSGEB DESTEĞİ ALABİLİR?

KOSGEB hibe ve kredilerinden yararlanmak isteyen kişinin için başka her hangi bir işletme sahibi veya başka bir şirkette ortaklığınızın olmaması gerekir. Ayrıca kişinin son 1 yıl içerisinde her hangi bir şirket açılış-kapanışı gerçekleştirmemiş olması gerekir.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlandıktan sonra işletmenin KOBİ niteliğinde olup olmadığının belirlenebilmesi için KOBİ beyannamesinin doldurulması gerekir. Doldurulan beyanname, KOSGEB kurumuna ait uzmanlarca kontrol edilir ve netice bildirilir.

 

İŞYERİ KURMADAN DESTEK ALINABİLİR Mİ?

Yeni Girişimci Desteğini alabilmek için Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin başarılı bir şekilde tamamlanmış olması ve sonrasında işletmenin bu eğitimdeki öğretilere uygun şekilde açılmış olması gerekir.

 

KOSGEB HANGİ GİDERLERİ KARŞILIR?

İş yeri açmak isteyen girişimcilere İşletme kuruluş desteği, Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği ve İşletme Giderleri Desteği olmak üzere toplam üst limiti 50 bin TL olmak üzere geri ödemesiz destek sağlanır. Ayrıca KOSGEB’in Üst limiti 100 bin TL olmak üzere geri ödemeli kredi desteği de bulunmaktadır.

(1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır.

(2) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak üst limiti 18.000 (onsekiz bin) TL destek sağlanır.

(3) İşletme Giderleri Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretlerine yönelik olarak, aylık azami 5000 TL ve toplamda geri ödemesiz olarak 30.000 (otuz bin) TL destek sağlanır.

(4) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteği ile İşletme Giderleri Desteği üst limitleri; bu destek unsurları için belirlenen üst limitlerin toplamını aşmamak üzere ihtiyaç duyulması halinde Kurul Kararı ile % 50 (elli)’ye kadar arttırılabilir. Bu durumda Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteğinin üst limiti 27.000 (yirmiyedibin) TL, İşletme Giderleri Desteği üst limiti 45.000 (kırkbeş bin) TL ve her iki desteğin üst limitleri toplamı ise 48.000 (kırksekiz bin) TL’yi geçemez.

(5) Sabit Yatırım Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100.000 (yüz bin) TL destek sağlanır.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *