850 bin işçi çalıştıkları kamu kurumlarında sürekli işçi olarak istihdam edildi. Böylece tediye, toplu iş sözleşmesi gibi haklara kavuşan işçiler maddi hakların yanında sosyal haklara da sahip oldu. personelin bu hakların yanısıra bazı ilave hak talebi oldu. Bu taleplerle ilgili hem sendikalar hem bürokrasi tarafında bazı çalışmalar da başlatıldı.
İLLER ARASINDA MAZERET SEBEBİYLE NAKİL OLABİLECEK
Sağlık, aile birliğinin sağlanması gibi mazeretler ile sürekli işçinin nakil talebi değerlendirilebilecek ve istediği ile geçişi yapılacak. ayrıca aynıil içinde farklı ilçelere nakil de yapılabilecek.
Mevzuata göre; 20.11.2017 tarihli ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127.maddesiyle 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 23 üncü maddenin beşinci fıkrasında? "Sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam edilebilir…" hükmü yer alıyor.
ÖĞRENİM DURUMU DEĞİŞEN İŞÇİYE TERFİ MÜJDESİ
Öğrenim durumu değişen işçinin görev yaptığı pozisyon da değişebilecek. Yüksek öğrenimini tamamlayan bir temizlik işçisi kamu kurum ve kuruluşlardaki hizmet ihtiyacı çerçevesinde başka sürekli işçi pozisyonunda çalışabilecek. Yeni pozisyona geçen işnin ücretinde de artış olabilecek.