"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2644 %-0.05
37,0871 %0.26
2.300.649 %0.386
3.011,62 0,63
Ara
İşçi Haber Muğla Kuraklık Bodrum'u vurdu: Mumcular Barajı'nda su tükendi

Kuraklık Bodrum'u vurdu: Mumcular Barajı'nda su tükendi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde içme ve kullanma suyu sağlayan Mumcular Barajı'ndaki su miktarının ölü hacme ulaşması nedeniyle DSİ, Bodrum'a su iletimini durdurdu.

Muğla'nın Bodrum ilçesinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan Mumcular Barajı'nda su miktarının ölü hacme ulaşması nedeniyle Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Bodrum'a iletilen su kesildi. 19 bin 40 metreküp su tutma kapasitesine sahip, 32 metre gövde yüksekliğindeki baraj, Bodrum'un içme ve kullanma suyunun yanı sıra 1.365 hektar alanın sulamasını sağlıyordu. Geçen yıl da aynı nedenle kapatılmıştı.

SU KESİNTİLERİ BAŞLADI

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kuraklık, artan su kullanımı, iklim değişikliğinin etkileri ve değişen yağış rejimleri nedeniyle kentteki su kaynaklarında önemli kayıplar yaşandığını belirtti. Bu durumun Bodrum dahil birçok ilçenin su kaynaklarında düşüşe neden olduğu vurgulandı. Mumcular Barajı'nın ölü hacim seviyesine düşmesi nedeniyle DSİ Genel Müdürlüğü, Bodrum'a su iletimini durdurmak zorunda kaldı. Bu kapsamda Yokuşbaşı, Kumbahçe, Umurça, Cevatşakir mahallelerinde 20 saat; Çarşı, Türkkuyusu, Yeniköy, Eskiçeşme, Gümbet, Cumhuriyet ve Tepecik mahallelerinde ise 16 saat su kesintisi yaşanacak.

SU TAKVİYESİ GEYİK BARAJI'NDAN YAPILACAK

Mumcular Barajı'nın ölü hacme ulaşması nedeniyle Geyik Barajı'ndan Mumcular Barajı'na su takviyesi yapılacak. Yapılan açıklamada, Mumcular Barajı'nın kapatılması ile birlikte Mumcular İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin Geyik Barajı'ndan su alacak şekilde düzenlendiği belirtildi. Çalışmaların ardından Geyik Barajı'ndan su alınarak belirtilen bölgelere su verilmeye başlanacak. Bu süreçte vatandaşların suyu daha tasarruflu kullanmaları hayati önem taşıyor.

MUSKİ Genel Müdürlüğü, gerek yer altı gerek yer üstü su kaynaklarının sisteme dahil edilmesi, ilave projeler ile Bodrum'un su sorununun çözülmesi adına çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Yakında yeni projelerle yarımadanın su sıkıntısını ortadan kaldırarak vatandaşların rahat bir nefes almasının sağlanacağı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *