Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin New York eyaletinde, 13 federal yargıcından oluşan bir grup tarafından yapılan açıklamada, Columbia Üniversitesi'nde hukuk bölümü okuyan lisans öğrencilerinin Filistin'e destek gösterileri nedeniyle işe alınmayacağını açıkladı. 

Yeni Kaledonya'daki şiddet olaylarına Uluslararası Af Örgütü'nden çağrı Yeni Kaledonya'daki şiddet olaylarına Uluslararası Af Örgütü'nden çağrı

Columbia Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler, Gazze'de İsrail'in yaptığı soykırımı kınamak için protesto düzenledi. Göstericiler, olayın büyümesiyle kampüse kamp kurdu. New York polislerince protetolar engellenerek, 100'den fazla kişi tutuklandı. 

Düzenlenen protetoları ''Bağnazlığın kuluçka merkezi'' olarak nitelendiren yargıçlar mektupta, "Hem profesörler hem de yöneticiler kampüsteki aksamaların ön saflarında yer alıyor ve antisemitizmin ve bağnazlığın şiddetli yayılmasını teşvik ediyor." şeklinde ifadelere yer verildi. Yargıçların tamamının, Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Donald Trump tarafından atanıldığı belirtildi. 

Editör: Metehan Odabaş