Kamuda çalışan 750 bini aşkın işçiyi ilgilendiren çerçeve protokol anlaşması için Türk-İş’in kurduğu Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu'nun ardından alınan kararlardan memnun olmayan işçiler birçok konuda mağduriyet yaşadıklarını belirterek sendika başkanları ve yetkililerden tam çözüm talep ediyor.

Maddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten 750 bini aşkın işçi aileleriyle birlikte zor günler geçirdiklerini belirtirken sendika başkanlarının ve yetkili kişilerin bir adım atmasını talep ediyor. Göz göre göre geçim sıkıntısı çeken işçiler daha fazla geri plana atılmadan ek zam taleplerinin karşılanmasını bekliyor.

Mevcut ekonomik şartlarda geçinmekte zorlanan kamu işçileri ek zam taleplerinin yanı sıra tayin hakkı, meslek kodu mağduriyetinin çözülmesi, gelir vergisinde düzenleme gibi taleplerde bulunuyor. Sosyal medya hesaplarından sendika başkanlarına ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a seslenen işçiler talepleri doğrultusunda kamu işçilerinin de memnun olacağı bir çalışma yürütülmesini istiyor. 

Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, binlerce kamu işçisinin ücretlerinin enflasyon karşısında korunabilmesi için bir kez daha ek protokol talebinde bulundu.

Enerji İş’ten bir hukuk zaferi daha: AKSA işçileri gasp edilen haklarını geri aldılar Enerji İş’ten bir hukuk zaferi daha: AKSA işçileri gasp edilen haklarını geri aldılar

Sert, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

Gündemimiz geçim, gündemimiz enflasyon karşısında her dakika eriyen ücretler, imzalanmasını dört gözle beklediğimiz EK PROTOKOL. Tüm kamu işçileri için ama başta sosyal hizmet işçilerimiz için acil Ek Protokol, refah payı, seyyanen zam, TİS sürelerinin eşitlenmesi, zam aylarında eşitlik, 696’nın yeniden düzenlenmesi, vergide adaletin sağlanması ve taşeronda kapsam dışı kalan işçilerin kadroya alınması gibi acil taleplerimiz var. Aylardır görüşmeler yaptık, raporlar sunduk, tekliflerimizi takdim ettik, geç kalındığı her an için neler yaşanabileceğini anlattık. İşçiyi daha fazla ötekileştirmeyin, değersiz hissettirmeyin dedik. Yetkili sendika olarak kapıları aşındırdık, adeta nöbet tuttuk. Artık sıra sizde… Artık sıra İŞÇİNİN BABASI olarak gördüğümüz Sayın Cumhurbaşkanımızda, Hükümetimizde… Taleplerimizi, tekliflerimizi sunduk. Bekliyoruz. Alın terimizin, emeğimizin hakkına talibiz Lütfen KAMU İŞÇİSİNİ daha fazla bekletmeyin…